Meer dan alleen maar oudercontact

Als u dacht dat op het Atheneum Mariakerke een oudercontact enkel dient om gesprekken tussen ouders en leerkrachten te bevorderen, dan zou u wel eens bedrogen kunnen uitkomen.

Uiteraard zijn er de ouders die wachten in de gangen, of hun naam op de voorziene lijsten schrijven.

Maar er is ook engagement. De vrijwilligers van het project Scholenbanden-Kiruhura namen de taak op zich de meegebrachte spulletjes aan de man te brengen, en aan wie dat wilde, een woordje uitleg te verschaffen over het project. Je kon ook gewoon de panelen bekijken, of de video volgen.

Ze waren echter niet de enige leerlingen op post: ook voor de leerlingen van het zesde jaar economie vormde het oudercontact het uitgelezen moment om de aandelen van hun mini-onderneming, Kamini, te doen opbrengen, en wel door het verkopen van zakjes snoep in het Halloweenthema. Zeg nog eens dat dit geen geboren ondernemers zijn!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.