SID-inbeurs

Als school willen we onze leerlingen natuurlijk zo goed mogelijk informeren over de toekomstmogelijkheden. De SID-Inbeurs, de Studie-Informatiedagen in Flanders Expo, is de uitgelezen gelegenheid om hen op de hoogte te brengen van wat de toekomst hen kan brengen.
Tijdens de SID-in maken de zesdejaars kennis met diverse onderwijsinstellingen, opleidingen en beroepen. De verschillende hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen geven informatie over hun opleidingen en studiemogelijkheden. De leerlingen krijgen ook informatie over een aantal beroepssectoren. Ze kunnen er terecht met vragen over wat beroepen inhouden, over mogelijke tewerkstelling en over verdere opleiding in bedrijven en organisaties. Ook instellingen als VDAB en SYNTRA zijn aanwezig.

Het is belangrijk dat leerlingen, ouders, studenten en volwassenen weten wat de verschillende studiemogelijkheden zijn, waar ze informatie over beroepen kunnen vinden en welke specifieke opleidingen er bestaan, zodat ze de juiste keuze maken.

Onze zesdes trokken er vandaag naartoe, en wij trokken voor u deze foto’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.