Scholenbanden op KAM op zijn KOP!

Wat velen onder jullie wellicht niet weten, is dat KAM op zijn KOP ontstaan is vanuit Scholenbanden: oorspronkelijk was dit een namiddag/avond met activiteiten allerhande, zoals workshops Afrikaanse dans, muziek, mogelijkheid om te blijven eten. De opbrengst hiervan ging naar het project.

Ook dit jaar werd traditioneel het project voorgesteld. De informatiepanelen werden opgefrist en het Kamcafé hing vol met foto’s en reisverslagen van het laatste bezoek aan Kiruhura. Dit jaar werkten de ‘Scholenbanders’ samen met de groep van ‘KAM kookt’ en OxKam. De hele zaal was sfeervol ingericht, er werden verjaardagskalenders, Afrikaanse juwelen en ander handwerk verkocht, en uiteraard kon je voortdurend uitleg krijgen over het project.

Foto- en camerawerk was dit keer van Priyanthi Boudouin (3EcWi) en Loïs Heirman (3 Gl); Hanne Lise De paepe (3GL) was ook weer van de partij en hield het artisanaal winkeltje open. Ook Eline Roelandt (3 Lwi) en nog een aantal meisjes van het derde jaar hielpen mee, naast de ‘oude getrouwe zesdejaars’ Leen, Phebe en Janne. De foto’s bij het artikel zijn echter nog van meerdere fotografen.

De Lotuskoekenpakketten waren weer een succes en 80 pakketten geraakten vlot verkocht.

Hoogtepunt van de avond was wel degelijk de skype sessie die we hadden met Onesphore en enkele andere leerkrachten van Kiruhura. Deze laatsten zijn de school enorm dankbaar omwille van de financiële steun die werd verleend om 6 leerkrachten te helpen bij het behalen van een extra diploma voor onderwijs. Yn Christiaens, Melissa Rademaker, Marleen Bertin en de leerlingen van de SchoolLink groep waren heel blij om eens ‘face to face’ te babbelen met de collega’s in Rwanda. Nu zouden we graag nog enkele leerlingen van Kiruhura in beeld krijgen via skype!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.