2E ging rondneuzen in de bibliotheek

Vorig jaar kwam er een dame van de Gentse stadsbibliotheek langs op school om een proefproject met tablets in de centrale bib uit de doeken te doen. Een aantal leerlingen uit de leerlingenraad hielp mevrouw bij het ‘vormgeven’ van de vragen en opdrachten op de tablet.

Maandag zijn mevrouw Van Cauwenberge en mevrouw Dekeyser met een klasje (2E) naar de bibliotheek geweest om als ‘proefklas’ met behulp van tablets vragen en opdrachten uit te voeren/te beantwoorden om zo de bib beter te leren kennen. De leerlingen werkten goed mee en vonden het best wel leuk om de bib eens op een interactieve manier te leren kennen.

Of, zoals een leerling zelf zei: “Dit is veel leuker dan met een bundeltje papieren door een bibliotheek te moeten lopen!”.

De leerlingen vonden zelfs dat ze wat te weinig tijd gekregen hadden. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

Met dank aan mevrouw Dekeyser voor tekst en beeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.