Dreamday 2016

Op donderdag 17 maart kregen al onze zesdes de kans om een namiddag, of in sommige gevallen zelfs een hele dag, mee te lopen met een persoon in het beroep naar hun keuze. Op die manier kunnen ze aan den lijve ondervinden of het beroep in kwestie wel is wat ze gedacht hadden, of dat het misschien toch op een andere manier ingevuld wordt. Op die manier hopen we hen te helpen bij hun studiekeuze.

Een aantal leerlingen heeft ons een kort verslagje van hun ervaringen doorgestuurd, met hier en daar zelfs een foto, waarvoor dank.

Zo ging een groepje leerlingen naar burgerlijk ingenieur Rik Pauwels van Stora Enso, en een ander groepje zelfs naar twee locaties in Lovendegem. Daar schreef Tibo De Block het volgende over: “Voor Dreamday zijn Karel, Manon en ik naar twee personen gegaan.
In de voormiddag was er de interessante ontmoeting met kinesist Wouter D’haenens in Lovendegem. Hij liet speciaal een patiënt komen, een oud leerling van het Atheneum Mariakerke trouwens, om ons te laten zien wat er precies allemaal bij komt kijken als zelfstandig kiné. Daarnaast hadden we ook contact met de patiënten die aan het werk waren in de aansluitende fitness.
We bleven rondhangen in Lovendegem, want in de namiddag werden we verwacht in het architectenbureau Lambda. Ook daar kregen we een kijk in het leven van een architect. Op het einde bezochten we zelfs een werf, waar het architectenbureau de plannen had voor uitgetekend.
Kortom, alle onze vragen rond deze twee jobs zijn zeker en vast beantwoord die dag.”

Elvire De Weirdt schreef een artikel voor het bedrijf waar ze op bezoek was: “Het bedrijf heet Belmodo en heeft een online magazine over fashion, beauty, lifestyle,.. Toen ik daar was op dreamday heb ik een artikel geschreven voor hun website over armcandy. Hier is de link: https://belmodo.be/artikel/10-x-arm-candy “.

Elise Scavuzzo schreef het volgende: “Ik bracht DreamDay door op de lagere school van het KAM. Bij juf Clio in het 3de leerjaar. Ik vond het heel aangenaam maar ik had geluk met de klas. Het was een heel brave klas! Het is me dus duidelijk bevallen en heeft me overtuigd in de studie. Juf Clio was heel vriendelijk en gaf me haar e-mailadres voor mocht ik nog vragen hebben.”

Ook in de kleuterklas konden verschillende leerlingen een kijkje nemen. Cynthia Moens: “Ik ben op DreamDay naar de kleuterklas naast onze school geweest. Ik heb een kijkje mogen nemen bij juf Ute van de derde kleuterklas. Het was een zeer leuke ervaring, juf Ute was heel erg vriendelijk en gaf ook veel uitleg. Zeker voor herhaling vatbaar dus.” Lore Mees schreef dan weer: “Op Dreamday ging ik naar de kleuterschool naast onze school bij juf Dina. Ze was vergeten dat ik kwam en had al aan haar klas beloofd om naar de speeltuin te gaan dus heb ik niet echt meegedraaid als op een normale dag, maar ik kon wel veel vragen stellen en had toch het gevoel dat ik welkom was.”

Jeroen De Riek, Elias Peeters, Ena Van Den Hende en Jeroen Apers gingen dan weer naar de abortuskliniek in Gent: “We hadden ons voor sociaal werk ingeschreven. Het was zeker de moeite waard en niet moeilijk te bereiken. De mensen die ons begeleid hadden, waren heel vriendelijk en ze waren blij om ons te ontvangen. Het is zeker een aanrader voor volgend jaar.”

Oudleerling en advocaat Ruben Volckaert gaf dan weer een aantal studenten een rondleiding doorheen het oude gerechtsgebouw, en voorzag hen van de nodige uitleg.

Julie Vandevoorde liet ons het volgende weten: “Mijn dream is uitgekomen. Ik heb een leerkracht Frans gesproken die mij dat extra duwtje in de rug heeft gegeven. Mevrouw Moulin staat op KA Voskenslaan en geeft al 3 jaar les. Toen ik haar voor het eerst zag, schrok ik een beetje. Ze leek heel erg streng, maar mensen moet je tijd geven om zich te ontplooien. Ik herkende mij enorm in haar. Ze was heel gemotiveerd en rustig maar toch een beetje chaotisch. Zij heeft mij een antwoord kunnen geven op een vraag die nog nooit duidelijk beantwoord werd door vele leerkrachten: “Hoe houd je de zenuwen onder controle?” Goed voorbereid zijn, vertelde ze me en daar houd ik mij nu aan vast. Bedankt voor deze fijne ervaring!”

Zineb Lamrini en Ikram Assakkali zijn bij het OCMW Gent geweest, bij een Bulgaarse tolk. Het was zeer interessant, wist Ikram te vertellen: al hun vragen werden met plezier beantwoord. Ze mochten ook mee terwijl ze haar werk zelf uitvoerde.

Lieze Berkein ging dan weer langs bij de politie: ” Ik ben voor Dreamday naar de politie gegaan. Ik vond het een succes, de politie was heel open en gaf ons ook tips over verder te studeren en hoe je bij de politie kon geraken.”

En Gianni Moens, die ging even langs bij de collega’s in het KTA Mobi, en zag dat het goed was.

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.