Twee oudleerlingen over Tsjernobyl

Soms valt ons zomaar een bericht in de media op. Omdat de naam een belletje doet rinkelen, of omdat we de persoon op de foto echt wel herkennen.

Neem nu dit artikel op de VRT-website over het Russische atoomongeluk in 1986.

Matthias Vanderhaegen, nucleair ingenieur en oud-student van het KAM, geeft in dit opiniestuk kort zijn genuanceerde visie op het ongeval van Tsjernobyl en in het bijzonder op het reactorontwerp en de rol die de operatoren hebben gespeeld.

Maar ook 30 jaar na de feiten, terwijl alle reactoren op site gesloten zijn, zijn de problemen niet van de baan. Hij beschrijft kort de problemen van de lokale overheden, maar ziet toch opportuniteiten.

Ook de bijhorende fotoreportage op deredactie.be is van de hand van een van onze oudleerlingen, namelijk Alexander Dumarey.

Altijd fijn als we ergens een van onze oudleerlingen zien opduiken. Geef ons gerust een seintje, als je dat ook zelf ergens ziet, of als je zelf als oudleerling graag even in de schijnwerper wordt gezet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.