En, hoe was uw eerste schooldag?

Met zijn 175 waren ze, de nieuwe eerstes die onwennig op de speelplaats stonden te drentelen, iets voor half negen. We lieten hen binnen in de zaal, stuurden resoluut de paar hardnekkige ouders naar buiten – “ze zijn nu echt groot genoeg, meneer” – en spraken hen bemoedigend toe.

Daarna werden ze vakkundig rondgeleid doorheen het gebouw, en al even deskundig door alle administratieve rompslomp heen geloodst.

Er was ook tijd voor spelletjes, zoals de foto’s van collega Boulaouali tonen: speeddaten, elkaar leren kennen en inschatten. Echt les kregen ze vandaag dus niet, onze eerstes.

Onze andere leerlingen stroomden stapsgewijs binnen, kregen ook nog eens de belangrijkste wijzigingen in de schoolwerking te horen, mochten stapels boeken in ontvangst nemen, en kregen in de namiddag zowaar al echt les.

Een speciale vermelding gaat uit naar de leerlingen van 5 MTWE + 5 HUM T: gisteren lieten we hen weten via Facebook dat ze vandaag in de namiddag toch al les lichamelijke opvoeding zouden hebben. En jawel, zonder uitzondering hadden ze hun sportgerief mee, zelfs de nieuwe leerlingen. Chapeau!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.