Nu zondag wetenschapsdag in Gent

logo wetenschappenWe weten het, onze leerlingen hebben een drukke agenda. Maar toch kunnen we het even niet laten om hun aandacht te trekken op de Dag van de Wetenschap.

Want: waarom tellen Gentse onderzoekers deeltjes uit de kosmos op de Zuidpool? Hebben planten ook last van hun hormonen? Hoe kan je een ei laten vallen zonder dat het breekt? Wat als Einstein een virtual reality-bril had gehad? En welk geluid maakt elektriciteit?

Ontdek het op zondag 27 november 2016 tussen 10.00 uur en 17.00 uur op Wooow, een gratis en wonderlijk Wetenschapsfestival in het MIAT in Gent. Tientallen wetenschappers van Arteveldehogeschool, HoGent, KU Leuven, LUCA School of Arts, Odisee en Universiteit Gent zijn die dag present om je te laten proeven van hun onderzoek.ct1aigowiaa7ilu

WoooW richt zich tot jong en oud, met activiteiten gaande van lezingen en films, over kinderworkshops en gegidste wandelingen, tot een echte experimentenmarkt.

Het volledige programma vind je op http://www.wooowfestival.be/. Natuurlijk hoef je niet perse in Gent te gaan kijken, de Dag van de Wetenschap vind je in heel Vlaanderen. Het programma daarvan kan je dan weer vinden op http://www.dagvandewetenschap.be/

Je moest al aan het plannen zijn!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.