Kamacultuurtje 1: Doble Mandoble

De cultuurcel hoeven we u wellicht niet meer voor te stellen. Maar een aantal collega’s vond dat we onze jongere leerlingen oneer aandeden: cultuur is immers zo belangrijk, dat we ook voor hen iets wilden aanbieden. Dat werd Kamacultuurtje, en zaterdag trokken zij met veertig leerlingen uit 1, 2 en drie naar de Stroming in Sleidinge voor de voorstelling Full HD van Doble Mandoble.

In de brochure lezen we het volgende:

Doble Mandoble: tovenaars en acrobaten in één. De identieke tweeling en science-fictionfanaten Luis Javier en Miguel Ángel brengen een humoristische, bijwijlen verbluffende voorstelling, een mengeling van theater en illusionisme. Ze geven ons een beeld van een niet-zo-verre toekomst, waarin onze biologische grenzen verhoogd worden dankzij de technologische vooruitgang: het ‘transhumanisme’. 

Door middel van zijn nieuwste uitvinding – een reusachtige 3D-printer – schept deze futuristische ‘Dr. Frankenstein’ zijn eigen dubbelganger. De echte Mister X en zijn – niet zo volmaakte – kloon komen terecht in onnavolgbare en duizelingwekkende situaties met als sleutelwoorden lef en spektakel. Uit de gecoördineerde handelingen van het tweetal ontstaan steeds inventievere structuren, die een band scheppen tussen beiden, maar niemand die weet waartoe dit allemaal zal leiden. 

Optredens van Doble Mandoble onderscheiden zich door hun energie, inventiviteit en absurde humor, als ook door hun technische expertise in verschillende disciplines zoals goochelen en acrobatiek. Doble Mandoble treedt opmerkelijk vaker buiten dan ­binnen de landsgrenzen op met een mix van circus, ­comedy en magie. 

De broers Luis en Miguel Cordoba hebben een eigen kijk op magie. Met hun absurde mix van visueel theater, humor en manipulatie wonnen ze in 2012 de 1e prijs in de categorie komisch goochelen op de 25e editie van het Wereldkampioenschap Goochelen 2012 te Blackpool in Engeland. Het FISM Wereldkampioenschap Goochelen ging de eerste keer door in 1948 te Lausanne (Zwitserland) en werd jaarlijks georganiseerd. Vanaf het jaar 1952 werd dit kampioenschap iedere 3 jaar georganiseerd. 

Maar vonden de leerlingen dit ook zo goed? Kijk gewoon naar de foto’s, of vraag het hen zelf: het was een zeer geslaagde uitstap. En de leerkrachten? Die gingen gewoon met beide acteurs op de foto!
We kijken al uit naar de volgende!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.