Leren leren voor de eerstes

De examens komen eraan, dat hoeven we wellicht niemand te vertellen.

Voor onze eerstejaars is het een vuurdoop, en daar willen we hen zo veel mogelijk bij helpen. Elke klas krijgt daarom twee lessen “Leren leren”, gegeven door studenten uit de richting Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Gent.

Die kwamen vorige week al een eerste keer – en in sommige klassen al twee keer –  langs met concrete tips voor de examens: wat doe je wel, wat doe je beter niet? Hoe pak je die grotere hoeveelheden aan? Hoe begin je best aan een examenplanning? Wat moet er op je bureau staan, en wat zet je beter voorlopig in de kast?

Met interactieve vragen en spelletjes deden ze de leerlingen zelf nadenken over hun gewoontes en studiemethodes, en in de uitgedeelde bundel verzamelden ze alle tips.

Deze week komen ze nog een lesuur terug in de meeste klassen om de leerlingen verder voor te bereiden op de examens. Maar een van de belangrijkste tips blijft nog steeds: geloof in jezelf!

De sessies ‘leren leren’ worden herhaald voor de hogere jaren, op vrijwillige basis. Ze vinden plaats op maandag 28/11 voor de tweede graad en op dinsdag 29/11 voor de derde graad. Beide sessies gaan door in het Open LeerCentrum van 13.15 uur tot 13.45 uur.

Met dank aan mevrouw Arens voor de foto’s. De hele reeks is te zien in het archief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.