Uitstap Parlement en Museum voor Schone Kunsten

logo geschiedenisHet mag dan al eventjes geleden zijn, dat is geen reden om het verloren te laten gaan. Op vrijdag 28 oktober trokken alle leerlingen van het vijfde jaar naar Brussel. Ondanks de geschaarde vrachtwagen in Groot-Bijgaarden raakten we op tijd in de hoofdstad.

De groep werd in twee gedeeld: deel één ging ’s ochtends naar het Vlaamse Parlement en deel twee ging naar het Koninklijke Museum voor Schone Kunsten. Vanop de zitjes van de parlementairen kwamen de leerlingen alles te weten over de innerlijke werking van het politieke bestuur van België.

Naast het politieke plaatje leerden de leerlingen ook veel bij over de architectuur van de politieke gebouwen: veel licht in het Vlaamse parlement als symbool voor het streven naar transparantie.

De rode pluche zeteltjes, de kunstwerken en de stevige marmeren zuilen van het Federale Parlement ademen de lange politieke traditie die het gebouw kent.

De leerlingen die het KMSK bezochten, kregen een rondleiding langs de oude meesters en nieuwe klassiekers van de Belgische kunst.

De middagpauze brachten de leerlingen vrij door, voor velen lonkte de studentenmenu van de Pizza Hut.

Het middagprogramma was het spiegeling van het voormiddagprogramma, met die verandering dat de groep nu het Federale Parlement bezocht.

Met dank aan mevrouw Hannah Everaert voor tekst en beeld. De hele reeks foto’s is hier te zien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.