Module Technologie en ICT: Lego Mindstorms voor gevorderden

Omdat de modules in het eerste jaar nog nieuw zijn, krijgen we soms de vraag wat de leerlingen nu precies doen in een bepaalde module.

Wel, mijnheer Ferket van de module Technologie en ICT kon het ons haarfijn uitleggen, én had een pak foto’s en filmpjes om het nog duidelijker te maken.

De leerlingen hebben hardware en software leren onderscheiden en beschrijven. Vervolgens hebben ze zelf software gecreëerd in de vorm van programma’s om uit te voeren met de LEGO Mindstorm-robots. Zo leggen ze rechtstreeks de link tussen software en hardware. Hierbij maken ze hun eigen software om de hardware van de LEGO Mindstorms aan te sturen. (Zonder afstandsbediening uiteraard!)

Hierbij kregen ze verschillende opdrachten (en konden de sterkere leerlingen ook sneller vorderen) die ze steeds met de robots tot een goed einde moesten brengen.

Op het einde was er een heuse Capture-the-flag met de vier LEGO Mindstorms. Hierbij moesten de Mindstorms geprogrammeerd worden door de vier groepen om een blokje in het midden van het lokaal te gaan halen en naar hun eigen kamp terug te brengen.

Alle foto’s van deze module kan u hier vinden, en de filmpjes staan op ons Youtubekanaal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.