π-dag

U kent wellicht nog wel het getal π? Dan weet u ook wel dat dat begint met 3,14. En laat 3/14 nu net de Engelse notatie zijn van 14 maart. En als u dan ook nog weet dat pi in het Engels een synoniem is voor pie, het Engelse woord voor ’taart’, dan snapt u ook wel dat onze fantastische leerkrachten plots met fijne taart op de proppen kwamen.

De leerlingen van het eerste jaar kregen ook allemaal een stukje taart of cake van zowel mevrouw Van Bossche als mevrouw Borderé, en voor de gelegenheid mochten zij ook werken in een bundel oefeningen en spelletjes rond het getal pi.

Met dank aan mevrouw Van Bossche voor taart en foto’s! Alle beelden kan je hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.