Onderzoekscompetenties voor wiskunde en wetenschappen: de presentatie!

Bij de zesdejaars uit de wiskundige en wetenschappelijke richtingen was de spanning deze morgen te snijden: niet alleen werden de posters van hun onderzoekscompetenties voor die vakken opgehangen in de polyvalente zaal, ze moesten ze nog verdedigen ook! De kritische vragen kwamen zowel van hun mentoren in de wiskunde en de verschillende wetenschappen, als van hun medeleerlingen uit het vijfde jaar.

De onderwerpen waren zeer uiteenlopend, maar op zijn minst allemaal even interessant: van zinkgaten in Florida, grafentheorie om routes te bepalen of de theorie van Bernoulli, over woestijnvorming, geodetische koepels of de beste manier om een labyrint te bouwen, tot de vraag of een BB-crème nu echt wel een wondermiddel is, welk type haar nu het sterkste is, en wat de slaagkansen zijn bij een bottle flip.

Met dank aan onder andere mevrouw Van Nieuwenhuyze voor de foto’s. De hele reeks kan u hier bekijken.

1 Reactie

  1. Op zoek naar ideeën om mijn leerlingen te begeleiden bij hun OC, kwam ik dit tegen. Zeer tof idee, die posters! Ze zien er ook allemaal heel professioneel uit op het eerste zicht! Dank jullie wel voor het delen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.