Welk boek raad jij aan?

Jawel, jij, welk boek zou jij ons aanraden te lezen?

Ons, daarmee bedoelen we de leden van de leesclub. We zijn nu twee jaar bezig, en hebben al heel uiteenlopende boeken besproken.

Dit jaar hadden we een bekroonde Nederlandstalige roman, een vlotte Engelstalige roman, een heuse Franse klassieker, en volgende week donderdag twee korte non-fictieboeken.

Omdat we echter vastgesteld hebben dat er meerdere mensen zijn die graag lezen, maar dat vaak de tijd ontbreekt, willen we onszelf wat meer tijd gunnen, én een bredere visie ontwikkelen. Met andere woorden: we zouden graag volgende week op de bijeenkomst van de leesclub al één of twee boeken vastleggen voor volgend schooljaar, zodat we die al in de grote vakantie kunnen lezen.

Vandaar nu onze vraag: welk boek raad jij ons aan? Dat mag Nederlandstalig zijn, Engelstalig, Franstalig, voor ons part Swahili, als jij het maar goed vond. Dat mag een klassieker zijn, maar ook een bijzonder recente roman, een jeugdboek, een dichtbundel, een lang essay…

Welk boek heeft jou geprikkeld, heeft jou doen nadenken, heeft jou laten verlangen naar meer? Welk boek heb jij met bijzonder veel spijt dichtgeslagen, zou je graag verfilmd zien, vond jij de max, en waarom?

Laat het ons weten, en wie weet zetten we het op de leeslijst voor volgend jaar.

Antwoorden kan hier in de commentaren, kan via Smartschool naar mevrouw Rombaut, of kan in de commentaren op Facebook. Zo lang wij het maar te weten komen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.