Minivoetbaltoernooi van de leraars

Het is stilaan een traditie: in de loop van juni nemen lerarenteams van verschillende Oost-Vlaamse scholen het tegen elkaar op in het mini-voetbal. Ook ons geliefde KAM neemt daar elk jaar aan deel, met wisselend succes. De heren zien er vooral een ideale training in voor de fel bekampte match tegen de zesdejaars, die dit jaar op maandag 26 juni valt.

Mijnheer Vandenabeele schreef voor ons een schitterend verslag!

“Nu ik een beetje bekomen ben van de inspanningen van woensdag en een pauze in het verbeteren van de examens wil inlassen, volgt hier uiteindelijk toch een verslagje van alweer een historische mini-voetbalnamiddag. De eerste bende ongelukkigen die zagen dat ze het tegen ons moesten opnemen, waren de mannen en vrouw van Sint-Jozef uit Wetteren. We hebben ze niet naar Maria horen roepen, maar ze hadden dat misschien beter wel gedaan, want het werd maar liefst 12-0. De bordjesman heeft nog steeds last van zijn arm. ’s Anderdaags moest hij thuis blijven van zijn werk. Kreeg hij toch wel een controleur over de vloer zeker…

Onze volgende tegenstander kwam daardoor met de bibber op het lijf het veld op. De mannen van voetbalschool Beveren (het leek wel Waasland-Beveren) waren dus gewaarschuwd en we moeten eerlijk zijn: ze waren beter. Wij konden alleen maar op ons moeder roepen en ze proberen af te stoppen met zware overtredingen. Ondergetekende liep daardoor een kaart op toen hij een doorgebroken speler tot op het nabijgelegen atletiekveld schopte. ‘Donkerrood’, riep de menigte, vooral de spreekwoordelijke paardenkop deed moeilijk. Toen ondergetekende de traagheidswetten uitlegde aan de verbouwereerde scheids hield hij het op geel. Samengevat: we waren kansloos: 4-0.

We besloten ons nog eens dubbel te plooien in de laatste wedstrijd tegen Don Bosco Sint-Denijs. Dat lukte vrij aardig, waardoor we wonnen met 3-1 en zo op een mooie 2de plaats eindigden. Volledig uitgedroogd bereikten we op het nippertje de cafetaria, waar, tot overmaat van ramp, het water op was.

De mannen die de temperatuur aan de Blaarmeersen nog wat deden stijgen: Ruben-Jarno-Kristoff-Steven-Cédric-Arno-Stefan.

Bedankt ook aan de supporters: Werner, Annelies, Joke B, Gladys, Line, Alexander en Midas.

Op naar 26 juni!”

Met dank aan mevrouw Pauwels voor de beelden. De rest daarvan kan je hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.