Kammekequiz 18: de uitslag, de foto’s!

Zeggen dat de achttiende Kammekequiz een succes was, is eigenlijk een understatement. Het begon immers al bij de inschrijvingen: in minder dan drie weken zaten we immers (voor de eerste keer) aan ons maximaal aantal inschrijvingen van 50 ploegen. Dat zorgde niet alleen voor meer animo, er is meteen ook een nieuw opbrengstrecord gevestigd, waarvoor onze zesdes die naar Italië gaan, u zeer dankbaar zijn. We kregen ook heel fijne commentaar van de deelnemers, dat ze over de ganse lijn tevreden waren.

Het quizcollege, bestaande uit de collega’s Casier, De Mets, De Vriese, Heymans en Lösken, had het weer zeer vakkundig aangepakt en voorzag ons van 10 algemene, thematische rondes, en 2 tafelrondes. De zesdejaars voorzagen ons dan weer volop en met gezwinde tred van de nodige dorstlessers en krachtvoer, en een deskundige jury had de rode stylo’s klaargelegd om ons op de gemaakte fouten te wijzen.

En de uitslag?

Wel, er waren twee teams die uitsluitend uit leerlingen bestonden, en van hen werd Dzojoeus de winnaars. Een proficiat voor onder meer Isaac Van De Weghe, Sander Creël en Jasper Bleyaert.

In de top vijf werd het nog immens spannend. Hoezo, top vijf? Waarom niet zoals andere jaren een top drie? Wel, net omdat de plaatsen drie, vier en vijf op een ex aequo waren geëindigd, zijnde 196 op 230. Als schiftingsvraag kregen zij daarom de vraag voorgeschoteld wat de gezamenlijke leeftijd van de juryleden is, en dat bleek 188 te zijn. Dat leverde uiteindelijk de volgende uitslag op.

Op de vijfde plaats eindigden de winnaars van vorig jaar: The Reetje Experience!
Deze ploeg met Fokke Lowie (oudleerling), Ronny Nelis (oudcollega), Pieter Vangansbeke (oudleerling) en Jonathan Delbeke (oudleerling) doet al vele jaren mee, en won al twee keer.

Vierdes werden de Pezewevers, een ploeg rond oudleerlingen Veronique Vandamme en Luc De Knibber, met Heidi Millecamp en Sander Sablin.

Op de derde plaats komen Cactus Bodyslam, de van naam gewijzigde ploeg die vorig jaar tweedes eindigde, met Sam Semey (oudleerling), Hannah Everaert (leraar), Gertjan Desmet en Robrecht Declercq.

De tweede plaats werd veroverd door Kamamima, een ploeg oudgedienden die ook al meerdere jaren meedraait en in 2016 nog tweedes werd: Kamiel De Bruyne, Mathias De Roose, Matthias De Swaef en Midas Hellinck.

Maar de overwinning ging naar het team dat vorig jaar nog genoegen moest nemen met de derde plaats: The satanic smurfs! Deze ploeg met Stijn Seghers (ouder van een leerling) Jonas Beks (oudleerling), Leen Van Boxstael en Frank De Waele haalde de mooie score van 207 op 230. Een dikke proficiat!

We hoorden meermaals de opmerking dat onze quiz “een naam” begint te krijgen.

Dit succes is voor een groot deel te danken aan de vele helpende handen van iedereen. Zonder “de anciens” tekort te willen doen(!), viel het enthousiasme van de vele jonge, nieuwe leerkrachten op. Dit wordt enorm geapprecieerd!

Bij deze: dank aan iedereen en op naar Quiz 19!

Ook nog een bedankje voor mevrouw Verhellen en mijnheer Beernaert voor de foto’s. U kan de ganse reeks hier bekijken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.