Voordracht van de huurdersbond voor 5 Economie-Talen

Op 15 maart 2018 werden de leerlingen van 5 ECMT wegwijs gemaakt in de wereld van het huren, een wereld waarin het gros van de leerlingen ooit zal terecht komen. De huurdersbond is een organisatie die particulieren met raad en daad bijstaat bij alle huurkwesties.
De showstopper van de voordracht door Anne Mertens was een waterfactuur van meer dan 30.000 euro ten gevolge van een waterlek. Een echte casus voor de leerlingen: wie zal deze moeten betalen? Deze greep uit het echte leven alsook fotomateriaal van de krotten die in het Gentse door huisjesmelkers worden verhuurd maakten de presentatie voor de leerlingen heel erg bevattelijk.

Eén ding staat als een paal boven water : de leerlingen van 5 ECMT zullen met de nieuwe bagage hun mannetje kunnen staan in elke huurkwestie.

Met dank aan mevrouw Van Cotthem voor verslag en foto’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.