De volgende leesclub: “We should all be feminists” van Ngozi Adichie

Het is volop paasvakantie, de zon begint eindelijk te schijnen, en dus is het ideaal weer om je buiten in de tuin te installeren met een boek. Of in dit geval, een boekje.

De leesclub van het KAM komt namelijk op dinsdag 24 april samen om “We should all be feminists” van Chimamanda Ngozi Adichie te bespreken, een essay van 64 bladzijden, gebaseerd op een TED talk van de auteur. Deze speech werd vooral bekend omdat popster Beyoncé er een stukje uit gebruikte voor haar song “Flawless”. Het essay heeft zowaar een eigen wikipedia pagina, en kwam eind 2015 ook al eens in het nieuws terecht, omdat de voorzitter van de Zweedse Vrouwenlobby het idee kreeg dit boek te schenken aan alle zestienjarigen in het land.

Dit alles was reden genoeg voor de leesclub om het boekje op de leeslijst te zetten, zeker nadat we allemaal al zo lovend waren over Adichie’s “Americanah”.

Zie je het zitten om het boekje te lezen, én wil je er graag even over van gedachten wisselen of een pittige discussie opzetten, met een kop koffie of thee en een koekje of twee, kom dan gewoon af die dinsdag om 16.15 uur naar lokaal 0.08: je bent meer dan welkom.

Half mei staat dan ook nog “La Carte et le territoire” van Houellebecq op het programma.

 We should all be feminists!’ van Chimamanda Ngozi Adichie (dinsdag 24 april 2018 – 16.15 uur).
– La carte et le territoirevan Michel Houellebecq (dinsdag 15 mei 2018 – 16.15 uur);

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.