Proclamatie 2018

Uiteraard krijgen alle leerlingen een rapport en een attest, maar de bekroning van zes jaar middelbaar is toch altijd weer het diploma na het zesde jaar. Voor het eerst in tien jaar waren al onze zesdejaars al meteen geslaagd, en kregen dus allemaal een diploma in een passende plechtigheid, onze proclamatie.

We boden onze leerlingen een glas aan, namen jaarfoto’s (die kan u hier bekijken), hielden een korte receptie, en leidden hen rond half zes de zaal in, na de leerkrachten en een korte verwelkoming door Priyanthi Bouduin en Sema Hazar.

Daarna nam de directie heel even het woord, en zij gaven dat vakkundig door aan de heer Jan De Maeyer, eredirecteur van de GO! Scholengroep Gent en promotor van deze lichting. Hij hield een korte toespraak vol praktische tips voor onze leerlingen, en wist de toon luchtig te houden. Aansluitend brachten Floor Meesen, Ibiam Okoro, Jef Gernay en Laure Heiremans “Revenge” van XXXTentacion.

En toen kwam het serieuze werk: de eigenlijke proclamatie! Aangekondigd door de heer Casier en mevrouw Heymans mochten ze allemaal hun rapport, diploma en jaarboek ontvangen uit handen van de directie. Aansluitend brachten Floor Meesen en Ibiam Okoro “One Call Away” van Charlie Puth.

Het hoeft echter niet altijd even ernstig te zijn, zo’n proclamatie. We gaven eerst het woord aan twee leerlingen, Ineke Barbaix en Frederik Goossens, die hun carrière op het KAM met het nodige sarcasme overschouwden, en daarna mochten mevrouw Van Nieuwenhuyze en mijnheer Lösken even hun humoristische licht over onze laatstejaars laten schijnen. Aansluitend speelden alweer Floor Meesen, Ibiam Okoro, Jef Gernay en Laure Heiremans ‘My wish” van Rascal Flatts.

En toen was het tijd voor het échte werk: de speciale prijzen!

De prijs van de promotor de heer De Maeyer was voor Loïs Heirman, Milan Velghe kreeg de prijs wiskunde, en Ineke Barbaix mocht de prijs Nederlands in ontvangst nemen.

De prijs Moderne Vreemde Talen ging naar Rani Claerman, Klassieke Talen was voor Kato Marynissen, Sophie Buysse sleepte Humane Wetenschappen in de wacht, en Florence Seynaeve ging met de prijs Economie lopen.

De prijs wetenschappen kreeg Ian Lateur in handen, de prijs geschiedenis ging naar Mikail Sahan, en de prijzen lichamelijke opvoeding waren voor Laure Heiremans en Frederik Goossens.

Maarten Holz loopt blijkbaar het langst op de campus rond, en de prijs voor de meest kritische geest ging naar Marthe Annaert.

Uma Snytsers werd de ambassadeur van de GO! scholengroep Gent, Eline Roelandt mag zich een jaar lang ambassadeur van het GO! noemen, en last but not least: Frederik Goossens is de ambassadeur van de school 2017!

Een dikke proficiat, allemaal!

De directie sprak nog een kort slotwoord uit, en we gingen over naar de receptie, waar we eigenlijk alleen maar stralende gezichten zagen!

De volledige reeks foto’s van de proclamatie kan u hier bekijken en eventueel ook downloaden in hoge resolutie, en die werd getrokken door mijnheer Joseph.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.