Saved by the bell

Elk jaar opnieuw, op de internationale dag van de leerkracht, staan we als school even stil bij het recht op onderwijs. Wereldwijd zijn er namelijk miljoenen kinderen die geen onderwijs kunnen of mogen volgen. Elk jaar laten we daarom in het kader van Saved by the Bell op 5 oktober de bel extra lang rinkelen, maar zetten we deze actie ook extra in de verf, met zelfgemaakte instrumenten, versieringen, dansjes, liedjes, gedichten… De leerlingen kijken naar documentaires over het recht op onderwijs, en leren dat wij eigenlijk gewoon bevoorrecht zijn. Daarnaast is er natuurlijk onze Scholenband met onze zusterschool Saint-Mary’s High School in Kiruhura, Rwanda, waar naar school gaan niet evident is. Ook zij doen mee met de actie.

Studio Globo maakte voor ons vorig jaar een heuse reportage.

Uiteraard maakten ook wij zelf een aantal foto’s, die u hier in ons archief kan bekijken. Extra filmpjes staan op ons youtubekanaal.

Feit is dat de sfeer er bijzonder goed in zat, en dat we er dit jaar ook voor gaan. Schrijf 5 oktober alvast in je agenda, meer info rond de precieze acties volgt nog.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.