Infoavond en cursus Leren Leren

Sinds enkele jaren maakt ‘Leren Leren’ deel uit van de eindtermen. Ook in onze school wordt hier ruim aandacht aan besteed. Toch wil het voor een aantal jongeren moeilijk lukken een efficiënte studiemethode te vinden.

De vzw B.E.ST. (begeleidingscentrum Efficiënt Studeren) organiseert sinds 1992 op verschillende plaatsen in Vlaanderen cursussen ‘Leren Leren’, en heeft zich intussen een uitstekende reputatie opgebouwd. De lesgever werkt na de lesuren tijdens vijf sessies van twee uur met groepjes van maximaal 16 deelnemers. Leerlingen van alle jaren van onze school kunnen deelnemen aan deze cursus.

De vzw zal ook in onze school –op uitnodiging van de ouderwerking- een cursus ‘Leren Leren’ organiseren. Omdat we als school de leslokalen gratis ter beschikking stellen, kunnen we deze 5 sessies aanbieden voor onze eigen leerlingen aan een verminderd tarief van 110 euro. De sessies zijn steeds op maandag van 16 uur tot 18 uur: 8 oktober, 15 oktober, 22 oktober, 5 november en 19 november 2018. Leerlingen van andere scholen kunnen zich ook inschrijven, maar dan aan de prijs die geafficheerd wordt op de website www.bestvzw.be.

Om zich voor te stellen, een korte inleiding in de onderwerpen mee te geven en om de doelstellingen en de aanpak van dit initiatief toe te lichten, organiseren we een infoavond op donderdag 27 september van 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. De directeur van de vzw B.E.ST. zal u uitleggen wat ouders en kinderen kunnen verwachten van de cursus. Er wordt ook uitgelegd hoe ouders hun kinderen thuis (nog) beter kunnen begeleiden, los van de cursus. Deze infoavond is gratis en vrijblijvend. Zowel de ouders als de kinderen zijn van harte welkom. Ook voor wie achteraf de cursus niet volgt, is deze avond een echte aanrader!

Gelieve uw aanwezigheid voor de infoavond bevestigen via ilse.verhellen@athmariakerke.be of op het telefoonnummer 09 216 84 44. Gelieve ook het aantal personen mee te geven, zodat we voldoende plaats kunnen voorzien.

Inschrijven voor de cursus – nu of na de infoavond – kan uitsluitend via de website van de vzw B.E.ST. Bij volzet houden zij rekening met de volgorde van inschrijven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.