Een dagje London met de Cultuurcel

Onze vierdes zijn misschien wel net terug uit Engeland, maar ook de Cultuurcel trekt om de drie jaar een dagje naar London. Eind juni deden ze dat ook nog eens, maar pas nu dachten we eraan – net door die vierdes – om u daar ook een verslagje van te brengen. Mevrouw Pauwels deed dat dan ook met verve.

Vorig schooljaar stond Londen weer op het programma van de cultuurcel. Door het gewijzigde programma van GWP 4 was er wat twijfel bij de begeleiders of er voldoende interesse zou zijn, maar dat was buiten de leerlingen van de derde graad gerekend. Hun veelvuldige smeekbeden en puppyblikken als het erover ging, konden we niet blijven negeren. En toen ook nog een vrij grote groep vierdejaars aangaf mee te willen …

In de voormiddag kozen we opnieuw voor een wandeling die startte aan the Tower Bridge en the Tower of London. We verdeelden ons in drie groepen om elkaar niet te veel voor de voeten te lopen: eentje vertrok onder leiding van mevr. Van Damme, dhr. Vandenabeele en dhr. Lösken, een tweede ging op pad met dhr. Maes, dhr. Uyttenhove en dhr. Casier, de derde werd op sleeptouw genomen door mevr. Pauwels, mevr. DeVreese en dhr. Brennan. We liepen krinkeldewinkel door the City langs The Monument, en heel wat moderne bekende torens zoals Lloyd’s, the Gherkin, the Walkie Talkie en the Grater. Ook Leadenhall Market gingen we door om even later te passeren aan the Bank of England en Saint-Paul’s Cathedral. Uiteindelijk wandelden we hongerig over de mooie maar drukke voetgangersbrug over de Thames tot aan Tate Modern.

Onze middagpauze is traditioneel een picknick met de hele groep, en het grasveldje tussen Tate Modern en de oever van the Thames is daar uitermate voor geschikt – zeker als ook het zonnetje weer de hele dag van de partij is. Wie wou, kon snel een vrij bezoek aan het museum brengen (al is het maar om naar het toilet te gaan). Het uitzicht daarboven is echt de moeite.

Gesterkt door spijs, drank en wat rust trokken we verder door de stad, met de hele groep langs de rivier tot aan The Londen Eye en zo over de brug naar Westminster. We zagen het parlement, the Big Ben (beetje ingepakt weliswaar), Westminster Abbey en wandelden dan een stukje door Saint-James’ Park. In de verte zagen we Buckingham Palace, helemaal tot daar stappen konden onze beentjes echter niet meer aan. We liepen langs high class straten als Jermyn Street, de etalages en de prijzen – als ze geafficheerd werden – spraken boekdelen. We kruisten het heel drukke Piccadily Circus en slenterden door tot aan Trafalgar Square. Via een aantal kleinere straatjes en gezellige winkelsteegjes arriveerden we uiteindelijk aan Covent Garden.

De meer dan welgekomen pauze diende om uit te blazen en iets te eten, nog wat te snuisteren en eventueel iets te kopen. Moe maar voldaan begonnen we aan onze lange terugreis. Er was nog even wat stress om op een trein te kunnen, maar al bij al raakten we vlot weer in Mariakerke.

Tired, but very pleased after a very fun, cultural day!

De foto’s kregen we door van mijnheer Uyttenhove, maar alle foto’s zijn nog steeds welkom bij mevrouw Rombaut. U kan het album hier bekijken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.