Kammekequiz 19: de uitslag, de foto’s!

Waar we vorig jaar nog vol trots konden melden dat we voor het eerst volledig uitverkocht waren na drie weken, werd dat record meteen dit jaar verpulverd: de negentiende editie van de Kammekequiz was op drie dagen volzet! Helaas hebben we op die manier ook tal van teams moeten teleurstellen, maar de zaal kan maar zoveel mensen aan, en geef toe, Kammekequiz op een andere locatie, dat zou geen Kammekequiz meer zijn.

Onze quiz begint zeker en vast naam te krijgen, en dat werd ook dit jaar bevestigd: de acht rondes met een mooie rode draad en de twee tafelrondes waren opnieuw een schot in de roos: gebalanceerd, afwisselend moeilijke en minder moeilijke vragen, foto’s, muziek, doordenkertjes, feitjes: alles zat er zowat in, en dat is te danken aan ons excellente quizmasterteam: Roel Beernaert, Luc De Vriese, Lucie Heymans, Pascal Casier, oudleraar maar nog steeds even enthousiast Steven De Mets en Kristoff Lösken.

Maar een quiz zou geen quiz zijn zonder jury, en ook hier konden we uitgebreid beroep doen op een team leerkrachten. Het waren dan weer de zesdejaars die ons met gezwinde tred en een grote glimlach van spijs en drank voorzagen om zo de kas van hun Italiëreis een beetje te spekken.

En de uitslag?

Wel, er waren vier teams die uitsluitend uit leerlingen bestonden, en daarvan eindigde Santi Cazorla knap op de 36ste plaats. Proficiat voor onze zesdejaars Cas Van Eekchout, Isaac Vande Weghe, Jasper Bleyaert en Sander Creël!

De top drie werd ingeluid door een team van enkel leraars, Louise-Anne Bultijnck, Ferre Dejonghe, Gommaar Maes en Gudrun Rombaut. Zij eindigden met 201/229, op tien punten van de winnaars.

Op de tweede plaats kwam het team Godot, met Sam en Tim DeVriendt (beiden oud-leerling), Dirk DeVriendt en Guido Cosyn. Zij haalden 204 punten.

De gouden medaille ging dit jaar naar Bordje Gemengd die ook al jaren meedoen, zijnde Karel De Waele (oud-leerling), Ivan De Waele, Jan Maertens en Jens Laureys. Zij haalden maar liefs 211 punten op een totaal van 229, en haalden daarmee 92%. Een dikke proficiat is hier wel op zijn plaats!

En verder? Verder zagen we vooral lachende gezichten, heel veel oud-leerlingen, warme begroetingen en fijne herinneringen. Of zoals iemand zei: “Dit is toch gewoon een onofficiële reünie?”

We onthouden dat we volgend jaar vooral nóg sneller zullen moeten zijn om in te schrijven. Op naar de twintigste editie!

U kan alle foto’s van de avond hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.