Schrijf-ze-VRIJdag

Ook dit jaar voerden we samen met Amnesty International actie tegen het schenden van mensenrechten. Op vrijdag 26 oktober 2018 vond namelijk een gloednieuwe Schrijf-ze-VRIJdag plaats. Leerlingen in meer dan 500 scholen zetten zich dan in voor mensenrechten. De Schrijf-ze-VRIJdag is een mix van mensenrechteneducatie en mensenrechtenactivisme in scholen. Telkens wanneer ergens ter wereld mensenrechten worden geschonden, komt Amnesty International in actie. Ontelbare mensen wereldwijd reageren met protestbrieven of e-mails.

Tijdens de lessen levensbeschouwing werden de mensenrechten besproken en bekeken we enkele dossiers. Vervolgens kozen de leerlingen een zaak die hen aan het hart lag en schreven zij massaal brieven. Hun warme harten klopten duidelijk ook voor anderen. Dolenthousiast werden de brieven gepost en wij hopen dat onze boodschap snel duidelijk wordt.

Met dank aan mevrouw De Smedt voor tekst en beeld. Alle foto’s kan u hier terugvinden.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.