Een nieuwe start voor de binnentuin

Een ideaal bericht voor een klimaatdag als deze:

enkele leden van de werkgroep duurzaamheid startten vorige week woensdagnamiddag met de werken van de vernieuwde en bijgesnoeide binnentuin. Enkele oude bakken en materialen werden verwijderd en zullen plaats maken voor nieuwe projecten. Zo wordt de moestuin terug opgestart met de module ecologie en groenbeheer in het eerste jaar. Het aanplanten van allerlei struiken, planten en bloemen staat op de agenda en er wordt zelfs een waterpartij toegevoegd.

Tijdens de werken vonden we onder een dikke laag wortels zowaar een extra stuk terras, waar zelfs de oudgedienden met meer dan 25 jaar dienst niks van af wisten. De jonge mannen werkten zich in het zweet, de jonge vrouw moest niet onderdoen en de oudere man bekeek en stuurde de werken. We kijken uit naar volgende momenten om de handen in elkaar te slaan en zijn benieuwd hoe de module ecologie en groenbeheer langzaam maar zeker de binnentuin en ook andere plaatsen rond de school zal inrichten en verfraaien.

A. Lescur, R. Van De Rostyne, L. Neirings en J. Vercruysse

Met dank aan mijnheer Vercruysse voor tekst en beeld.

1 Reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.