Doe jij dinsdag ook een dikke trui aan?

Dat we het leefmilieu van nu en morgen hoog in het vaandel dragen bij ons op school, dat wist u hopelijk al. We werken met onze leerlingen in verschillende lessen en projecten rond de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt. Het zou dan ook maar vreemd zijn dat we níet zouden meedoen met de jaarlijks terugkerende “Dikketruiendag” op dinsdag 12 februari 2019.

Het thema van ‘dikketruiendag’ is dit jaar ‘de klimaatflandrien’, die wind en weer trotseert en met de fiets naar de school of zijn werk rijdt. Wanneer de auto wordt ingeruild voor de fiets of de benen, daalt de uitstoot van CO2 en fijn stof en vermindert het lawaai. Fietsen en wandelen is bovendien gezond.

Om die dag symbolisch in de verf te zetten, verwachten we dat jullie met de fiets (of te voet) naar school komen – zoals altijd – en extra warm gekleed zijn omdat we ook de verwarming traditiegetrouw een graadje lager zetten.

We geven jullie dinsdag een aantal activiteiten rond de klimaat(problematiek) in het algemeen. Zo zullen we de leerlingen, die de voorbije donderdagen naar Brussel trokken voor het klimaat, in elke klas aan het woord laten over hun motivatie om daar aanwezig te zijn. We willen verder te weten komen hoe het zit met de algemene mobiliteit van onze scholengemeenschap. Hiervoor plannen we een gegevensgaring die vervolgens verwerkt zal worden tijdens de lessen wetenschappelijk onderzoek in de tweede graad.

Als ‘opwarmertje’ krijgen jullie tijdens de speeltijd soep of warme chocolademelk.

Meer info over de Dikketruiendag campagne vind je op http://www.dikketruiendag.be/.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.