Dag van de jeugdbeweging 2019

Vandaag was het toch wel een opvallende dag op de speelplaats: die kleurde verdacht ‘uniform’. Meer bepaald donkerblauw, beige, rood, en vooral zeer kleurig qua dassen. Dassen? Nee, geen stropdassen, wel de dassen van de jeugdbewegingen hier in Vlaanderen.
Vandaag was het namelijk de Dag van de Jeugdbeweging, en het merendeel van onze leerlingen die in een jeugdbeweging zitten, kwam vandaag dan ook in uniform naar school.

Meer dan 250.000 jongeren gaan elke week naar hun jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven:

  • Jeugdbewegingen bieden het hele jaar rond een werking aan aan kinderen en jongeren, met het zomerkamp als hoogtepunt!
  • Jeugdbewegingen bieden een model aan waar je verschillende leeftijdsgroepen doorloopt en tot slot je kan inzetten als leid(st)er.
  • Spel, groep, groei en ontplooiing staan centraal! Je doet er heel wat ervaring op, die je je hele leven blijft meedragen.
  • De eindverantwoordelijkheid van een groep ligt bij jongeren zelf. Een jeugdbeweging is niet alleen voor jeugd, maar ook door jeugd!
  • We willen ons tonen aan de buitenwereld, om ook de jongeren die niet aangesloten zijn bij een jeugdbeweging warm te maken.

En omdat wij dat engagement van onze leerlingen willen steunen, zaten ze vandaag in uniform op de schoolbanken én op de speelplaats.

Alle foto’s van vandaag kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.