Gotcha!

Ook dit schooljaar organiseert het balcomité van het GO! atheneum Mariakerke opnieuw een heus schoolbal. Dit organiseren is niet goedkoop en daarom komt het balcomité met een super leuk spel om zo wat geld in te zamelen, namelijk: Gotcha!

Enkelen onder jullie zullen het spel zeker al kennen maar voor de vele anderen volgt hieronder de uitleg.
Het spel gaat als volgt: alle ingeschreven leerlingen ontvangen een envelop met daarin de naam van een medeleerling of leerkracht en een sticker. Op dat moment begint voor jou het spel. De bedoeling is dat je jouw sticker op de persoon kleeft wiens naam in jouw envelop zat. Wanneer dit lukt, roep je luid “Gotcha” en heb je deze persoon uitgeschakeld. Dit mag op elk moment van de dag MAAR enkel op de campus van school en NIET in de lokalen. Wanneer je uitgeschakeld bent, geef je je envelop af aan de persoon die jou uitgeschakeld heeft en lig je uit het spel. Jouw killer heeft dus een nieuw doelwit.  Uiteindelijk zal er één persoon overblijven die zichzelf moet uitschakelen. Dit is dan de winnaar. Het spel blijft doorlopen tot er een winnaar is. Dit kan dus over enkele dagen gaan.

Enkele regels:

  • Gotcha kan enkel worden geroepen op het schoolterrein, maar niet in de klassen of buiten de school. Het kan dus wel op de speelplaats, in de gangen, aan de fietsenstalling, in het kot, in de leraarszaal (voor leerkrachten dan toch) of de eetzaal. Wanneer je een gotcha uitroept waar dat niet kan of mag, ben jij zelf de verliezer.
  • Je moet de persoon aanraken (dus niet van ver roepen).
  • Je plakt de sticker bijgevoegd in de enveloppe op de persoon om de gotcha te laten gelden.
  • Wanneer je iemand uitschakelt, neem je het briefje dat de persoon had over en ga je op zoek naar de persoon die op het briefje staat en begint het weer opnieuw.
  • Indien iemand de ‘Gotcha’ ziet aankomen en ‘stop’ roept, is je kans verkeken en moet je het een andere keer opnieuw proberen. Je hebt jezelf dan natuurlijk wel verraden bij je doelwit.
  • Je voert de gotcha zelf uit, je laat dat niet door iemand anders doen.

Krijg je in het begin je eigen naam, stuur dan alsjeblieft een mail naar Luna Dapazo Dacosta uit 6HuTa en zij bezorgt je een andere naam.

Wie wil meedoen, mag zich op woensdag , donderdag en vrijdag (van 27/11 tot 29/11) inschrijven tijdens de kleine pauze aan ’t kot. Meedoen kost 2,5 euro en de opbrengst gaat naar het balcomité. Natuurlijk zal de winnaar beloond worden met een hele leuke prijs. De winnaar kan dan twee tickets voor het galabal of twee cinema tickets winnen!!

De datum waarop de namen worden uitgedeeld, zal nog worden meegedeeld, maar dit zal hoogstwaarschijnlijk na de kerstvakantie gebeuren.

Zien wij jou daar?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.