Voorzorgen rond het coronavirus

Nu de krokusvakantie voorbij is, stellen vele ouders zich de vraag welke impact de verspreiding van het coronavirus in Europa heeft op de werking van onze school.

Als school volgen we de situatie op de voet. Elke school wordt bovendien ook rechtstreeks op de hoogte gehouden vanuit het Departement Onderwijs en vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid. Deze overheidsinstellingen leggen ons vanuit hun risicoanalyse bepaalde richtlijnen op, die wij als school uiteraard consequent en nauwgezet volgen en uitvoeren.

De huidige richtlijnen bepalen dat alle scholen in Vlaanderen voorlopig gewoon open blijven. Ook op onze school gaan dus alle lessen en activiteiten gewoon door.

We willen u echter wijzen op enkele belangrijke voorzorgsmaatregelen die we als school samen met u als ouder nemen:

 Is uw kind tijdens de krokusvakantie op reis geweest naar een hoogrisicogebied, dan vragen wij u om dit zo snel mogelijk te melden aan het secretariaat. Vanuit de overheid werden volgende gebieden geïdentificeerd als zijnde hoogrisicogebieden: China, Zuid-Korea, Iran en 11 gemeenten in Italië (Codogno; Casapusterlengo; Castiglione van Adda; Maleo; Fombio; Bertonico; Castelgerundo; Somaglia; San Fiorano; Terranova dei Passerini; Vo Euganeo).

 • Is uw kind tijdens de krokusvakantie op reis geweest naar een hoogrisicogebied, dan vragen wij u om waakzaam te zijn voor ziektesymptomen.
  • De belangrijkste symptomen van het coronavirus zijn (hoge) koorts, hoesten en ademhalingsmoeilijkheden. De symptomen kunnen tot 14 dagen na terugkeer van de reis optreden.
  • Vertoont uw kind deze symptomen, dan laat u het niet naar school gaan en brengt u de directie of het secretariaat op de hoogte van de situatie en contacteert u zo snel mogelijk de huisarts voor verdere opvolging en behandeling.
 • Is uw kind tijdens de krokusvakantie op reis geweest naar een hoogrisicogebied en krijgt het bepaalde symptomen op school, dan zijn wij verplicht om uw kind de klas te doen verlaten en u te vragen het zo snel mogelijk op te halen en uw huisarts te contacteren.
 • Wij zetten vanuit de school de komende dagen en weken extra in op het informeren van alle kinderen en personeel over belangrijke hygiënische maatregelen die de verdere verspreiding van de infectie tegengaan. We vragen aan alle ouders om hier thuis eveneens extra aandacht voor te hebben. Het gaat om:
  • het regelmatig wassen van de handen;
  • het bedekken van mond en neus bij het hoesten en niezen;
  • het vermijden van nauw contact met personen met symptomen van luchtwegaandoeningen zoals hoesten of niezen.

Als school blijven wij de komende periode de situatie in het oog houden. Mocht de toestand veranderen en het advies vanuit de overheid aangepast worden, dan brengen wij u zo snel mogelijk op de hoogte via de normale informatiekanalen van onze school.

Meer informatie over het coronavirus vindt u via de website www.info-coronavirus.be. U kan ook terecht op het algemeen informatienummer van de Vlaamse Overheid 0800 14689. Bij vragen of ongerustheid raden wij u aan om steeds uw huisarts te contacteren. Verder kan u indien nodig ook terecht bij het CLB via het nummer 09/243.7970.

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.