Herorganisatie van de buitenruimte

Het coronavirus vraagt uiteraard ook op school speciale maatregelen, en dan bedoelen we niet alleen de mondmaskers en het voortdurend ontsmetten van de handen.

Strikt genomen mogen we de eetzaal gebruiken voor alle leerlingen, maar ons gezond verstand zei dat dat geen goed idee zou zijn: een massa leerlingen door elkaar, zonder bubbel, en – aangezien je moeilijk kan eten mét – ook zonder mondmasker aan tafel. Daarom beslisten we als school om bij slecht weer in de klas te eten, en bij goed weer gewoon buiten. De leerlingen die warm eten, eten uiteraard wél in de eetzaal, maar dan met telkens een plaatsje tussen.

De speelplaatsen zijn ook onderverdeeld per leerjaar momenteel: de eerstes zitten naast de sportzaal onder het afdak, de derdes op het stuk naast de peutertuin en vijf en zes op het voetbalveldje en dergelijke voor de ingang aan de straatkant.

En de tweedes en de vierdes dan? Wel, de vierdes zijn ondergebracht in onze binnentuin, en voor onze tweedes hebben we de fietsenstalling ontruimd zodat zij daar voldoende ruimte hebben om rond te hangen en te spelen. Zij stallen hun fietsen momenteel langs de sportzaal van de lagere school, en voor de andere leerjaren hebben we de vroegere lerarenparking naast het schoolgebouw aan de Casierlaan voorzien.

 

Het geeft een ander beeld dan andere jaren, jazeker, het vraagt wat wennen, maar eigenlijk verloopt alles nog vrij vlot.

Ook binnen is het ietwat anders dan andere jaren: leerlingen gaan niet meer per les van vaklokaal naar vaklokaal, maar blijven zo veel mogelijk in een vast lokaal. Die lokalen zijn gegroepeerd per leerjaar, zodat we ook daar in de mate van het mogelijke de bubbel blijven behouden.

En nu maar hopen dat het code geel blijft, zodat we vlot kunnen blijven lesgeven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.