Dag van de leerkracht

Maandag was er Dag van de Leerkracht, en hoe kan je zoiets beter vieren dan met een extra vrij dagje?

Want leraar zijn, het is een vak apart. Veel mensen zijn jaloers op de vakanties, maar voegen er meteen aan toe dat ze het zelf niet zouden kunnen, 800 pubers op één plekje in het gareel houden en vooral hen iets proberen bijbrengen voor hun latere leven. En, geef toe, als je terugdenkt aan je eigen schooltijd, dan is er toch altijd wel die ene leraar die er voor jou uitspringt? Die voor jou een verschil heeft gemaakt, jou de dingen op een andere manier heeft doen bekijken, net dat beetje extra vertrouwen in jou had dat je nodig had op dat moment? En dat is nu net waarom we het doen, wij leraars.

Vrijdag had de directie al voor iedereen een cadeautje in het vakje gelegd, en dinsdag was er de zeer geapprecieerde extra dosis vitaminen vanwege de Ouderwerking.

Het blijven zware weken met die extra coronamaatregelen, maar we gaan er elke dag opnieuw voor. Want leraar, dat ben je voor het leven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.