Inschrijvingsperiode voor nieuwe leerlingen is open

Zit je kind in het zesde jaar, en wil hij of zij graag bij ons zijn middelbare carrière starten? Dan kan je je sinds een aantal jaar niet meer rechtstreeks bij ons inschrijven, maar moet je je aanmelden via het Gentse centrale aanmeldingssysteem. Moeilijk is dat niet, noodzakelijk wel. Anders kan je je pas achteraf inschrijven, als er nog vrije plaatsen zouden zijn, en dat is bij ons al een paar jaar niet meer het geval.

Wij hebben het hele systeem nog eens uitgeschreven en je kan het hieronder lezen. Het tijdstip van inschrijven is op zich niet belangrijk, als je dat maar doet voor 21 april 2021.

Mijnheer Desmidt, onze adjunct-directeur, legt het onderstaande ook nog eens uit in een filmpje, voor wie dat liever heeft.

 

 

Inschrijven via het online aanmeldingssysteem

  • Leerlingen die overstappen van het lager naar het secundair onderwijs, kunnen zich online aanmelden via een gezamenlijk aanmeldingssysteem (voor alle Gentse scholen) voorafgaand aan de inschrijving.
  • Dankzij dit aanmeldsysteem krijgt u de kans om uw kind tijdig en op een objectieve manier te laten inschrijven in de secundaire school van uw voorkeur.Van 22 maart 2021 (12 uur ’s middags) tot 21 april 2021 (12 uur ’s middags) kan je je kind aanmelden voor onze school op http://meldjeaansecundair.gent.be. Op welke dag of uur je aanmeldt, is niet van belang zolang het binnen die periode gebeurt. Als je niet aanmeldt, kan je je kind pas inschrijven vanaf 5 mei 2021 (9 uur) als er nog vrije plaatsen zijn.Duid zeker meerdere favoriete scholen aan. Er is geen limiet. Meerdere scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats van voorkeur niet. Als onze school je grootste voorkeur geniet, zet je onze school op de eerste plaats. Je vindt onze school in het aanmeldingssysteem onder de naam GO! atheneum Mariakerke. Meer info: www.aanmeldensecundairescholen.gent
  • Als je je kind hebt aangemeld, dan krijg je op 03 mei 2021 met het resultaat van de aanmelding. Als je een plaats krijgt toegewezen in GO! atheneum Mariakerke, kan je je zoon of dochter bij ons digitaal inschrijven. Je ontvangt van onze school dan een bericht met verdere info over de organisatie van het inschrijfmoment. Dit zal zo veel als mogelijk digitaal gebeuren.
  • Let op: ook de inschrijving van broers en zussen gebeurt via deze aanmeldingsprocedure. Het volstaat dan om de school van broer of zus aan te duiden om voorrang te krijgen.
  • Meer info over deze procedure vindt u op volgende link: klik hier voor meer info.
  • De aanmelding zal gebeuren via: gent.be.
    Hierbij geven de ouders de gegevens van hun kind(eren) en hun schoolvoorkeuren in. Bovenaan zetten ze de school van hun hoogste voorkeur. Het is belangrijk dat ouders bij hun aanmelding meer dan één school aanduiden, want dan stijgt hun kans op een plaats.

Na de aanmeldingsperiode worden de leerlingen bij al hun voorkeursscholen op de lijst geplaatst. Op basis van toeval worden de leerlingen per schoollijst geordend. Na deze ordening behoudt elke leerling de school met de meest gunstige (hoogste) ordening. Het is dan ook belangrijk om bij de aanmelding zoveel mogelijk voorkeursscholen in te dienen.
Indien er voor onze school voldoende plaatsen zijn, heeft iedereen zijn eerste plaats van voorkeur. Indien er meer leerlingen zijn dan plaatsen, kan het niet anders dan dat er leerlingen geweigerd worden. Dankzij het aanmeldingssysteem kunnen leerlingen zich voor verschillende scholen aanmelden en zo meer kans maken op een school van voorkeur.

Na deze procedure ontvangen de ouders een toewijzingsmail op 03 mei 2021. Met deze mail kan u uw kind laten inschrijven op onze school tussen 05 mei 2021 en 31 mei 2021. Je ontvangt van onze school een bericht met verdere info over de organisatie van het inschrijfmoment. Dit zal zo veel als mogelijk digitaal gebeuren.

Wat als u zich niet aanmeldt via het online aanmeldingssysteem?

Ouders die hun kind niet aanmelden, krijgen geen voorrangsmail en kunnen vanaf 05 mei rechtstreeks inschrijven in een school waar nog vrije plaatsen zijn. U moet er dan wel rekening mee houden dat onze school de maximumcapaciteit (160 leerlingen) al zou kunnen hebben bereikt en enkel nog inschrijving op de wachtlijst mogelijk is.
Opgelet: de inschrijving van een minderjarige leerling is pas geldig, als hij/zij vergezeld is van één van de ouders of zijn/ haar voogd. Gelieve ook de identiteitskaart mee te brengen.

 Veel gestelde vragen over “meldjeaan”: meldjeaansecundair.gent.be/faq

 Helpdesk “meldjeaan”:

e-mail: meldjeaansecundair.gent@ond.vlaanderen.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.