Literatuurgeschiedenis: in het spoor van de wereldoorlog

Voor de lessen literatuurgeschiedenis lazen we fragmenten uit het boek ‘Oorlog en terpentijn’ van Stefan Hertmans.

We analyseerden het gebruik van tijd en ruimte, koppelden terug naar ons oorlogsverleden en vergeleken de opbouw van het boek met triptieken uit de schilderkunst. Tot slot mochten de leerlingen zelf even reflecteren op hun verschillende levensfasen en kunstwerken hieraan koppelen.

De leerlingen namen de opdracht heel serieus en met behulp van doorstuiftechnieken schilderden ze hun werken op kleine canvassen. Het resultaat mocht er zijn. In de werken zie je reflecties naar hun kindertijd of de overgang van puberteit naar jong volwassenheid.

Met dank aan mevrouw Bultijnck voor tekst en beeld.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.