Biotoopstudie deel twee

De laatste week van mei gingen alle leerlingen van het eerste jaar voor het vak natuurwetenschappen op biotoopstudie, deel twee. Per twee kregen de leerlingen een nieuwe identiteit, en dat konden eekhoorns of waterhoentjes zijn, maar ook vuurwantsen of lieveheersbeestjes. Op basis van dat dier bepaalden ze enerzijds enkele biotische factoren zoals voedselaanbod, vijanden, voortplanting en veiligheid, maar ook abiotische factoren zoals zuurtegraad en vochtigheidsgraad van de bodem, de temperatuur in de zon en in de schaduw, de lichtsterkte en windsnelheid.

Mevrouw Christiaens voorzag ons niet alleen van tekst, maar nam er ook een reeks mooie foto’s bij.

U kunt alle foto’s hier terugvinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.