Eerste schooldag!

We hebben lange tijd in onzekerheid verkeerd, maar een goeie week geleden kregen we toch groen licht: lesgeven mag zonder mondmasker!

Het zorgde voor een fijne eerste schooldag, niet alleen voor de nieuwe leerlingen, maar ook voor de “anciens”, van wie sommige nog nooit het gezicht van een bepaalde leerkracht hadden gezien, en vice versa.

Voor alle zekerheid werden alle leerlingen toch op de speelplaats onthaald en dan in groep naar hun eigen, vaste lokaal gebracht, mét mondmasker.

De leerlingen hebben voorlopig dus nog steeds een eigen, vast lokaal, waarbij de jaren gegroepeerd zitten in de mate van het mogelijke. Ze hebben ook nog steeds hun eigen ingang, hun eigen trappen, hun eigen sanitair en hun eigen speelplaats per graad: zo vermijden we toch nog te veel contact.

Maar in de lessen zelf, wanneer de leerlingen stil zitten, mag het mondmasker af. Ook de eetzaal gaat weer open voor de warme maaltijden. In september eten de leerlingen die hun eigen lunch meebrengen, voorlopig nog buiten. Vanaf oktober wordt dat mogelijks herzien, al naargelang de dan heersende maatregelen.

Ook de leerkrachten waren echt, echt opgelucht over de versoepelde maatregelen: het scheelt toch een pak wanneer je de emoties van de leerlingen ziet, en wanneer zij jouw gezichtsuitdrukking kunnen lezen.

Pauze kregen onze eerstejaars met een cakeje en een blikje fruitsap, en voor een keertje mochten ze in de binnentuin.

Intussen waren ook al onze oudere leerlingen binnengedruppeld en kregen ze de nodige informatie in hun lokalen.

En verder? Verder was het een eerste schooldag zoals alle andere, met stapels papier, uitleg rond nieuwe schoolregels, kennismaking met nieuwe leerkrachten, en de nodige chaos waar er toch nog iets in het honderd liep.

Morgen beginnen we er aan ‘voor echt’.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.