Een spetterend tToneelweekend!

In september was het, na een korte pauze, weer tijd voor ons schooltoneel. Na een aantal proefweken konden we een mooie en diverse kern van acteurs vastleggen. De regisseurs werken samen met leerlingen van alle jaren aan een toneelvoorstelling die nog jaren zal bijblijven.

Die regisseurs zochten we dit jaar in eigen huis. Berdien Van Nieuwenhuyze, leerkracht Nederlands en medeoprichter van musicalgezelschap vzw Based On Stage, en Isadora Lenaerts, sinds jaar en dag een vaste waarde, nemen de regie op zich. Ondersteund door mevrouw Cruyt, meneer Uyttenhove en nieuwe kracht mevrouw Van Bossche zijn ze bijzonder enthousiast om te laten zien wat de leerlingen in hun mars hebben.

Op 15 en 16 oktober kregen we alvast een voorsmaakje, want toen trokken de tToneelers op tToneelweekend. De vrijdagavond was het tijd om onbreekbare banden te smeden. Samen tafelen, een silent disco en karaoke, alle ingrediënten voor een geslaagde teambuilding waren aanwezig. Onze dank gaat uit naar mevrouw Goeminne en mevrouw Van Heghe die geholpen hebben om deze avond in goede banen te leiden. Tot slot ook een dankwoord aan de mensen van Vizit voor het gebruik van de unieke locatie.

Na een heerlijke nacht slapen in hostel De Draecke waren de leerlingen helemaal klaar voor een repetitiedag. Er werd gebrainstormd, getekend, gedanst, geacteerd en misschien hier en daar gedut, maar het was bovenal een bijzonder productieve dag. De puzzelstukjes beginnen vorm te krijgen en de rand van de puzzel ligt er al. Wij zijn ervan overtuigd dat deze leerlingen iets wondermoois op de planken zullen brengen en hopen op uw massale aanwezigheid.

Stip de weekends na de kerstvakantie alvast aan in uw agenda, 14 – 16 januari 2022 en 21 -23 januari 2022.

Alle foto’s van het weekend kan u hier bekijken, met dank aan mevrouw Van Nieuwenhuyze. Het verslag is van mijnheer Uyttenhove.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.