Uitstap naar Technopolis

Het is echt al eventjes geleden, maar een collega bracht het ons onder de aandacht: “Zeg, hebben jullie dan eigenlijk iets gedaan met die foto’s van Technopolis van onze eerstes?”

Oeps. Niet dus.

Bij deze zetten we heel graag deze vergetelheid recht en doen we alsnog verslag van de uitstap van onze eerstes eind oktober.

Onze eerstes trokken dus in grote groep richting Technopolis tijdens de projectweek. Die week wordt sowieso gebruikt om een aantal vakspecifieke maar vooral ook vakoverschrijdende eindtermen te behalen en deze uitstap is daar uitermate geschikt voor. De leerlingen werden warm onthaald en kregen er een korte uitleg over de wereld van het doe-centrum.

Na de inleiding begonnen de leerlingen aan hun avontuur. Begeleid door een leuke opdracht gingen ze verscheidene uitdagingen aan met de wetenschap en de technologie.

Haren gingen volledig rechtstaan, bepaalde lichaamsdelen verdwenen, sommige kropen in een gigantische bellenblaas of reden metershoog boven de grond met de fiets over een kabel, anderen gingen dan weer slapen op een spijkerbed. Sommigen onder hen kropen zelfs in de huid van een weerman en voorspelden het weer, …

Grenzen werden verlegd, ogen werden opengetrokken, er werd voortdurend bijgeleerd en elke leerling liep met een glimlach rond. Conclusie: een meer dan geslaagde uitstap!

Er werden massa’s foto’s genomen en die kan u hier terugvinden in ons archief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.