Maya-Li Mul in Azerbeidjan voor wereldkampioenschap jongeren acrogym

"COENE JOLIEN, NAUDTS Emma en MUL Maya-Li | A - 12-19 jaar Meisjes Drie (OTM GENT vzw) | Balans at Provinciale Voorronde 1 A- en B-niveau (Gymfed 2021-2022)"

Van 3 tot 6 maart gaat in Azerbeidzjan de World Age Group Competition Acro door voor gymnasten 12-18 en 13-19 jaar. Onder het grote internationale deelnemersveld blinken ook 20 Belgische gymnasten, en onder die 20 gymnasten zit onze eigen Maya-Li Mul, jawel.

Zondag vertrok Maya-Li, die in 5 Wetenschappen-Wiskunde zit, richting Baku. Ze traint al sinds haar 3e bij OTM Gent en kreeg zelfs nog training van Joke Bruggeman, leerkracht wiskunde bij ons op school. Vorige week werd ze nog met haar trio Oost-Vlaams kampioen. Het team is nog maar sinds eind september samen (wegens verschuivingen onder de gymnasten) en het is een ganse prestatie dat zij zich op zo’n korte tijd konden selecteren voor het WK. Ze werden 3 keer eerste bij die selectiewedstrijden (waarvan eentje zelfs het weekend voor de kerstexamens was!). Maya-Li traint dan ook gemiddeld 15 uur per week, maar de laatste weken liep dat op tot 20 uur.

Voor wie hen zou willen volgen: team met Maya-Li op 5 maart om 8u17 Belgische tijd: tempo-oefening en dan op 6 maart om 7u49 balansoefening. Deze wedstrijd is samen met de duo-oefeningen: om beurt zie je een oefening van een duo en een oefening van een trio, via de livestream van gymtv.online: https://gymtv.online/user/playlist/.

Mochten ze de finale halen (per land mag er maar 1 team naar de finale, en België stuurt 2 teams van hun reeks naar Baku, waarvan 1 topsportteam) dan valt die wedstrijd eveneens op zondag 6 maart vanaf 13.00 uur. Dan tonen ze hun combinatie-oefening.

We duimen ongelofelijk hard voor Maya-Li, en we houden u op de hoogte!

Foto’s van Acrofoto.be en Christian Degroote Photography, alle foto’s, waaronder een aantal trainingsfoto’s uit Baku, in ons archief achter deze link.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.