Proclamatie 2022

Jawel, ook hier konden we eindelijk terug naar de pre-coronasituatie, waarbij we al onze afstuderende zesdes uitgebreid konden vieren in een proclamatie met toeters en bellen. Want, geef toe, de ultieme bekroning na zes (of zeven) jaar studie is toch dat diploma?

De feestelijkheden werden ingezet, na de presentatoren mevrouw Everaert en mevrouw Van Bossche, door Anthe Van Deynse (6 MTWE) en Sky De Rycke (6 HUWO), waarna de directie een algemene verwelkoming uitsprak en het woord gaf aan de promotor.

De heer Elias Van Dingenen, acteur, komiek, medewerker van Vluchtelingenwerk Vlaanderen maar vooral ook oud-leerling van onze school, nam dat woord met verve en gaf de leerlingen op heel eigen, soms redelijk harde wijze uitstekend advies. Hij hield het vrij kort maar gaf toch wel stof tot nadenken, waaruit we vooral onthouden hebben dat je nooit mag liegen tegen jezelf, wat je ook doet.
Daarna brachten Hanna Bin Jawahir (6 WeWi1) en Mona Notte (6 ECWI) het nummer ‘The Nights‘ van Avicii dat in de tekst ook wijze raad inhield.

En toen was het tijd, jawel, voor de uitreiking van de diploma’s. In kleine groepjes werden onze promovendi op het podium geroepen door mijnheer Casier en mevrouw Pauwels, waar ze uit de handen van de directie hun rapport, diploma en jaarboek mochten ontvangen. Tussen de verschillende klassen door konden we kijken naar hartverwarmende filmpjes van ouders die hun kinderen proficiat wensten.

Het podium werd daarna toevertrouwd aan Luca Dossche (6 LaWe) voor een knap staaltje moderne dans op een veel te smal podium. Chapeau! Aansluitend gaven Lune Carton (6 WeWi2) en Léon De Paepe (6 GrLa) hun impressies van zes jaar GO! atheneum Mariakerke.

Na de impressies van de leerlingen kwamen de impressies van de leerkrachten, bij monde van mevrouw Van Nieuwenhuyse en mijnheer Lösken, rijkelijk gelardeerd met foto’s uit de voorbije jaren. Voor het volgende intermezzo bleven we nog even bij het verbale, want Noah Heirweg-Dirix (6 WeWi2) en Zjef De Vriese (6 LaMt) gaven een hilarische kijk als voetbalcommentatoren op een fictieve match van de leerkrachten en de leerlingen.

En toen was het tijd voor het gedeelte waar het meest naar uitgekeken werd: de speciale prijzen! Wie zou wat in de wacht gesleept hebben?

De prijs van de promotor de heer Van Dingenen was voor Lena Van Laer, Tiemen De Raedt kreeg de prijs wiskunde, en Jasper De Craene mocht de prijs Nederlands in ontvangst nemen. Helaas waren de eerste twee onze fotograaf net te snel af.

De prijs Economie belandde bij Mona Notta, Moderne Vreemde Talen ging naar Ilyay Rashid, Klassieke Talen was voor Léon De Paepe en Lisa Locy sleepte Humane Wetenschappen in de wacht.

De prijs wetenschappen kreeg Marjorie Van Damme in handen, de prijs geschiedenis ging naar Zjef De Vriese, en de prijzen lichamelijke opvoeding waren voor Tiemen De Raedt en Eloise Van Wassenhove.

Arwen Vercruysse loopt blijkbaar het langst op de campus rond, en de prijs voor de meest kritische geest ging naar Cyril Larrangé.

Arwen Vercruysse werd de ambassadeur van de GO! scholengroep Gent,  Lieze Lavaert mag zich een jaar lang ambassadeur van het GO! noemen, en last but not least: Josefien De Backer is de ambassadeur van de school 2022!

Een dikke proficiat, allemaal!

De directie sprak nog een kort slotwoord uit, en we gingen over naar de receptie, waar we eigenlijk alleen maar stralende gezichten zagen!

De volledige reeks foto’s van de proclamatie kan u hier bekijken en eventueel ook downloaden in hoge resolutie, en die werd getrokken door mijnheer Joseph, waarvoor dank.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.