Eerste schooldag!

Een helemaal normale eerste schooldag was het andermaal niet: vorige jaren door corona, dit jaar door onze verbouwingen.

Maar dat kon ons enthousiasme eigenlijk niet temperen: om half negen ontvingen we 165 nieuwe eerstejaars en tal van ouders in onze binnentuin, vanwaar ze, na een korte speech van de directie, meegetroond werden naar hun respectieve lokalen.

Ja, er waren bange gezichtjes te zien, en allemaal waren ze onzeker, maar binnen de kortste keren zagen we glimlachjes tevoorschijn komen, en na een tijdje ook regelmatig een gulle lach.

Het werd een warme dag, zowel letterlijk als figuurlijk. Na een rustig middagmaal buiten op de speelplaats trokken ze met zijn allen naar het park en de velden naast de school, waar ze een fotozoektocht hielden. Sommige groepjes vonden geen enkel voorwerp terug, anderen slaagden er maar liefst zes op te sporen!

En onze andere leerlingen? Beetje bij beetje kwamen ze de school binnen, vol verhalen en avonturen. Maar vooral: met voor het merendeel enthousiaste en lachende gezichten. Of zoals een van de zesdes zei: “Goh, ja, ik heb er eigenlijk wel goesting in, ja…” Voor die uitspraak van een puber, daar doen we het voor.

Met dank aan alle collega’s om foto’s door te sturen en er zo’n warme dag van te maken!

U kan alle foto’s van deze dag hier bekijken in ons fotoarchief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.