Studie-informatie dagen, ofwel SID-in beurs voor onze zesdes

Een goeie maand geleden was er weer de SID-inbeurs voor onze zesdejaars. Als school willen we onze leerlingen natuurlijk zo goed mogelijk informeren over de toekomstmogelijkheden. De SID-Inbeurs, de Studie-Informatiedagen in Flanders Expo, is de uitgelezen locatie om hen op de hoogte te brengen van wat de toekomst hen kan brengen.
Tijdens de SID-in maken de zesdejaars kennis met diverse onderwijsinstellingen, opleidingen en beroepen. De verschillende hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen geven informatie over hun opleidingen en studiemogelijkheden. Ook het studeren in het buitenland komt aan bod. De leerlingen krijgen ook informatie over een aantal beroepssectoren. Ze kunnen er terecht met vragen over wat beroepen inhouden, over mogelijke tewerkstelling en over verdere opleiding in bedrijven en organisaties. Ook instellingen als VDAB en SYNTRA zijn aanwezig.

In het kader van de schoolloopbaanbegeleiding willen we onze leerlingen zo veel mogelijk basisinformatie geven, zodat zij zelf op de specifieke infodagen op woensdagnamiddag verder op onderzoek kunnen uitgaan. Uiteraard kunnen zij met alle mogelijke vragen ook terecht bij de leraars, de leerlingenbegeleider en het CLB. Over enkele weken houden we trouwens ook een studiekeuzeatelier, waarbij onze laatstejaars in gesprek kunnen gaan met oud-leerlingen over de verschillende studierichtingen aan hogescholen en unief.

Bepaalde leerlingen hebben na deze infobeurs hun studiekeuze definitief bepaald. Velen waren heel enthousiast en stelden veel vragen aan de mensen die hun school vertegenwoordigden.

Met dank aan mijnheer Devriese voor de foto’s. Alle foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.