Acoustic Power in Concert!

Met de Cultuurcel zijn we al jaren vaste klant bij het Concertgebouw Brugge. Toen we van hen het voorstel kregen om onze vijfdejaars kennis te laten maken met klassieke muziek in het kader van Acoustic Power, zeiden we dan ook meteen ja. Normaal gezien mikken ze enkel op leerlingen derde graad uit West-Vlaanderen, maar voor ons maakten ze met veel plezier een uitzondering.

Het bleek om een dubbele activiteit te gaan: eerst bij ons op school eind januari een workshop van één of twee lesuren – al naargelang de studierichting – rond klassieke muziek, en dan op maandagnamiddag 22 april een heus concert in het Concertgebouw zelf met het Symfonieorkest Vlaanderen.

De workshop was alvast een schot in de roos:

We stonden zowaar zelfs met een foto in hun bijlage bij de kranten!

En toen was er het concert. We werden opgepikt aan school met de bus, kregen ter plekke een schitterend concert met een inleidende film over wat er zoal gebeurt achter de schermen, en na afloop zelfs nog een goodie bag. Vier leerlingen kregen een golden ticket: zij mochten de plaats van afwezige muzikanten in het orkest zelf innemen, wat ze dan ook gretig deden.

De reacties na afloop waren eigenlijk allemaal positief: voor sommigen was dit niks nieuws, voor anderen was dit een aangename kennismaking met de wereld van de klassieke muziek. Het was dan ook een uniek concert: verschillende soorten muziek, van hedendaags tot een stuk uit een opera, een staalkaart met een toporkest.

Bedankt, Concertgebouw Brugge, voor zowel de uitnodiging als het initiatief op zich: we kunnen dat alleen maar toejuichen!

Alle foto’s van deze muzikale kennismaking kan u hier bekijken in ons archief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.