Een eerste bericht voor onze nieuwe eerstes

Bij al onze nieuwe eerstes zou er deze week een brief in de bus moeten vallen of al gevallen zijn. Toch geven we nog graag enkele praktische afspraken mee, omdat we snappen dat dat soms ook geruststellend is.

Voor we op vrijdag 1 september van start gaan, geven we graag nog enkele aandachtspunten mee:
  • verloop eerste schooldag(en)

We verwachten onze nieuwelingen op vrijdagochtend 1 september iets voor 8.30 uur in de binnentuin van onze school. Deze kunnen jullie bereiken via de Notenstraat. Daar bevindt zich een grote parking én de toegang tot onze fietsenstalling waar je je fiets kwijt kan. In je brief staat aan welke klas je bent toegewezen, en je zal door je klastitularissen aan de binnentuin opgewacht worden.
We voorzien op vrijdag 1 september en maandag 4 september twee inloopdagen om elkaar en de school beter te leren kennen. Op maandag zullen de leerlingen hun laptop ontvangen en ook leren
werken met het digitaal platform Smartschool.

Wat breng je die eerste schooldag mee?
• een klein rugzakje
• iets om te schrijven
• een rekkermap voor enkele brieven
• ondertekende bruikleenovereenkomst laptop (zie brief per post)
• een lijmstift
• een schaar
• kleurpotloden
• sportieve kledij
• voldoende drinken (drinkflessen kunnen op school bijgevuld worden)

Breng nog geen schoolboeken mee en scheur zeker ook nog geen werkboeken los.

Graag herinneren we jullie er ook nog even aan dat er pas ochtendpauze is om 11 uur en pas middagpauze om 12.55 uur. Een tussendoortje meebrengen is dus aangewezen.

We houden ons vanaf de eerste schooldag aan de normale schooluren. Dat wil zeggen dat we op vrijdag eindigen om 15.25 uur.

  • Iddink (schoolboeken)
Sinds een aantal jaar werkt onze school samen met de firma Iddink voor het aankopen (en eventueel huren) van school- en leerboeken. Natuurlijk is niemand verplicht de boeken bij Iddink te bestellen: wil je ze zelf ergens anders kopen, dan kan dat ook.
Heb je dit nog niet gedaan, dan dient dit zo snel mogelijk te gebeuren. Op die manier ben je zeker dat je tijdig beschikt over je schoolboeken.
Via deze link vind je de werkwijze terug.

De schoolboeken breng je niet mee op de eerste schooldag.

  • extra aankopen schoolmateriaal
Kom je bij ons in het eerste jaar, dan weten we dat de meesten popelen om te beginnen op die nieuwe school en graag hun spullen op tijd op orde hebben. Je hebt die lijst gekregen per brief, maar je kan die ook hier terugvinden. Je hoeft deze spullen op de eerste schooldag niet mee te nemen naar school. De leerkrachten zullen zeggen wanneer ze dit verwachten.

 

  • restaurant

De eerste schooldag kunnen de leerlingen, die dit wensen, verse soep of een warme maaltijd in het schoolrestaurant verkrijgen. Uiteraard kan ook een eigen lunch genuttigd worden.  De eerste dag serveren we trouwens spaghetti met balletjes. Het hele menu kan je op de website zien bij praktisch – schoolrestaurant.

Namen worden die eerste dag geregistreerd bij de kassa en de betaling gebeurt achteraf. Daarna werkt iedereen met een opgeladen eetmaalkaart.

  • Smartschoolaccount + laptop

Gedurende de eerste schoolweek krijgt de leerling een eigen Smartschoolaccount, ook de co-accounts (voor de ouders) kunnen dan geactiveerd worden. Op maandag worden ook de laptops uitgedeeld. Vergeet je gebruiksovereenkomst niet mee te brengen!

Indien er vragen zijn, kan je elke dag – tussen 9.00u en 16.00u – telefonisch contact opnemen met de school (09/216 84 44) of via e-mail (info@athmariakerke.be).

En verder hopen we dat jullie nog kunnen genieten van die laatste weken vakantie, ook al zit het weer niet helemaal meer mee. En ja, wij kijken ernaar uit om jullie allemaal te kunnen begroeten de fameuze eerste schooldag, en we hopen vooral dat dat wederzijds is!

Tot dan!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.