De eerste schooldag!

Na enkele coronajaren en een jaar van verbouwingen hoopten we op een normale start van het schooljaar, maar dat werd het ook niet helemaal: onze directeur was namelijk ziek, zodat het mijnheer Casier in zijn functie van beleidsmedewerker was die onze nieuwe eerstes mocht verwelkomen.

We hadden hen eigenlijk uitgenodigd in onze binnentuin, maar aangezien het aan het gieten was, vonden we het toch ietsje aangenamer om hen te verzamelen in de grote zaal. Sommigen waren er niet helemaal gerust in, aan hun gezichtje te zien, maar verschillende leerlingen stonden er toch met een glimlachje of waren zelfs vrolijk aan het tetteren met vriendjes en bekenden.

Mijnheer Casier hield zijn speech kort, zodat de leerlingen al snel meegetroond konden worden door hun klastitularissen. In de klas kregen ze uitleg rond de werking van de school, overliepen we nog even de basisleefregels, vulden we een hoop formulieren in en werden er ook al meteen spelletjes gespeeld.

Dat laatste trokken we door in de namiddag, toen het gelukkig gestopt was met regenen. Voor de zekerheid bleven we wel op de stenen speelplaats in plaats van op het kletsnatte grasveld naast de school, maar dat mocht de pret niet drukken. Aan de hand van allerhande spelletjes leerden de leerlingen van elke klasgroep elkaar beter kennen, oefenden ze namen in en speelden wat van hun zenuwachtige energie kwijt.

Maandag leren ze omgaan met Smartschool, ontvangen ze hun laptop en volgt er nog een deel administratie, en vanaf dinsdag zijn ze definitief ingelijfd in de gewone werking van de school en volgen ook zij het gewone lesrooster.

Heel veel succes gewenst, allemaal, en vooral: welkom op onze school!

Met dank aan mevrouw Bergmans en mijnheer De Vuyst voor de fijne foto’s. U kan alle foto’s van de eerste schooldag hier bekijken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.