Tweede fietscontrole!

Elk jaar houden we in het kader van “duurzaam op weg met het GO! atheneum Mariakerke” samen met de ouderwerking een drietal fietsencontroles: “Ben je gezien?”. Op maandag 13 november worden de fietsen opnieuw gecontroleerd.

Wij vinden het als school fantastisch dat het merendeel van onze leerlingen met de fiets naar school komt, maar dat moet dan ook in alle veiligheid kunnen gebeuren. Een eerste controle werd gehouden op de Strapdag in september. Intussen is het ’s morgens nog donker wanneer onze leerlingen thuis vertrekken met hun fiets, zodat het extra belangrijk is dat elke fiets piekfijn in orde staat.

Mogen wij de ouders ook vragen om hier extra op te letten? Het gaat voornamelijk om de fietsverlichting en de reflectoren, maar in dit natte weer zijn ook de remmen van meer dan cruciaal belang. Een fluohesje is misschien niet altijd even cool, maar voor een autobestuurder kan het wel het verschil maken of je die fietser al dan niet omver rijdt wegens niet gezien.

Kijk nog even snel je fiets volledig na, en steek nu die verse batterijen in je lichtjes, of installeer eindelijk die nieuwe remblokjes.

Aan elke fietscontrole is voor de leerlingen en leerkrachten een wedstrijd verbonden en kunnen leuke prijzen gewonnen worden, geschonken door de ouderwerking.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.