Aziatische “footbadminton” tijdens de lessen lichamelijke opvoeding

Het hoeft niet altijd badminton of volley te zijn als we het hebben over terugslagspelen. De meisjes van het zesde jaar kregen bij Mevr. Vanlommel als alternatieve sporten smashvolley en het Aziatische spel ‘chapteh’ om uit te proberen. Smashvolley wordt gespeeld met dezelfde technieken als volley, maar omdat het net heel wat lager hangt, kan er vlot worden gesmasht en beleven de meisjes al snel meer spelplezier. Ook mag de bal 1 maal botsen. Bij ‘chapteh’ wordt er met een soort indiaka gespeeld maar dan enkel met de voeten. De shuttles zijn gemaakt uit echte veren die op een metalen draad worden bevestigd met enkele plastic ringetjes waardoor de shuttle extra ver kan worden gespeeld omwille van een hoge veerkracht. Wij combineerden dit met het spelen met de racket zodat het succes verzekerd was omdat er keuze werd gegeven om met de voeten of de racket te spelen.

Hierbij een kort videofragment van de leerlingen en ook van Vietnamezen die er duidelijk bedreven in zijn. Er worden internationale competities gespeeld in Azië. In Vietnam speelt men deze variante van badminton ook met een harde plastic bal waar gaatjes in zitten.

 

Met dank aan mevrouw Vanlommel voor zowel tekst als beeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.