Opnieuw koffie en chocolade te koop voor Kiruhura

?

Een kopje koffie bij het ontbijt, eentje door de dag of eerder na het avondeten een stukje kwaliteitschocolade? De Scholenbandengroep van onze school is zich bewust van dit genot.

Om die gezelligheid tot bij jullie thuis te brengen, iets moois te doen rond fair trade producten met een verhaal, onze scholenband te versterken en de socio-economische emancipatie van de vrouw in Rwanda en andere landen te stimuleren, slaan het GO! atheneum Mariakerke en ZOTO (duurzaam bedrijfje van oud-leerling Tom De Winne dat koffie en chocolade verkoopt) andermaal de handen in elkaar. We verkopen arabica koffie van A-kwaliteit, afkomstig van het Simbi Washing Station, dat al in 2013 een prijs won voor de kwaliteit van de koffie (cup of excellence) en daardoor internationaal bekend raakte.
De oma van de huidige eigenaar, Abdul Rudahunga, kwam om tijdens de genocide en Abdul nam met zijn familie de verwaarloosde plantage over in 2008. Door bij hem koffie aan te kopen steunen we de plantage en de vrouwelijke plukkers die er tewerkgesteld zijn. Via ZOTO werd de rechtstreekse import, branding en verpakking geregeld. Ook voor de degustatiechocolade doen we een beroep op de expertise van ZOTO. We hebben een selectie in de aanbieding afkomstig uit Uganda en Congo. De chocolade van ZOTO won reeds meerdere internationale prijzen.

We gaan even terug in de geschiedenis: onze school heeft sinds 2009 een Scholenband met Saint-Mary’s High School in Kiruhura. Hierbij werken leerlingen en leerkrachten samen om elkaar op didactisch en sociaal vlak als evenwaardige partners te ondersteunen en te stimuleren. Het startte met begeleiding door het VVOB en groeide uit tot een zelfstandig project tussen beide scholen. Met de aankoop van de koffie en/of chocolade helpt u ons project een duurzaam karakter te geven. Door de verkoop kunnen we helpen om de polyvalente zaal waarin veel zal gesport worden, te financieren. We haalden immers al voor het derde jaar een subsidie via de provincie Oost-Vlaanderen binnen voor de uitbouw van deze zaal. Naast het subsidiebedrag van de provincie passen we zelf jaarlijks 2000 euro bij als partnerschool. We laten verder graag weten dat we jaarlijks aandacht besteden aan de internationale dag van de vrede en dat we daaromtrent video- en fotobeelden uitwisselen.

We bieden u volgende keuzemogelijkheden aan wat branding en maling van bonen betreft:

  • Optie 1: Strong roast voor espresso Bonen – 500g €16.00
  • Optie 2: Medium roast voor filter Bonen – 500 g €16.00
  • Optie 3: Medium roast voor filter Gemalen koffie – 250 g €8.00

Weet dat u steeds herbruikbare pads, cups (Nespresso) en capsules (Dolce Gusto) kan aankopen waarin deze gemalen koffie perfect past.

We bieden volgende keuzemogelijkheden van chocolade aan:

  • Optie 4: DR CONGO Cacao 60% €6.00
  • Optie 5: UGANDA Cacao 72% €6.00

Hoe betalen en koffie/chocolade ophalen?

Via volgend formulier: https://forms.office.com/e/jTKRaNtiZi
Vergeet niet het verschuldigde bedrag over te schrijven op OWKAM vzw BE69 0015 9128 3178.

U kan de pakjes koffie ophalen bij Gladys Vanlommel na de toneelvoorstelling van zondag 21 januari tijdens het dessertbuffet of door uw kind laten ophalen in lokaal 1.07 (opgelet: niet op maandagen).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.