Physical Active Learning (PAL): L.O. 6des & Frans 1stes: La course aux soldes

De titel is dan wel een mondvol, concreet ging het om een geslaagde samenwerking tussen onze leerlingen van het 1ste jaar in de lessen Frans van mevrouw Demeyer en de leerlingen van het 6de jaar in de lessen L.O. met dank aan mevrouw Van Lommel. Haar leerlingen werkten verschillende leuke hindernissenparcours uit met als bestemming: de kledingwinkel. Voor het vak Frans leren de eerstejaars bij mevrouw Demeyer alles over kledingstukken en accessoires met bijpassende kleuren. Het resultaat werd een reeks alternatieve lessen om Franse woordenschat in te oefenen aan de hand van deze fysieke leeractiviteit: “la course aux soldes.”

Elk groepje eerstejaars kreeg een shoppinglijstje in het Nederlands. Aan de kassa betalen gebeurde door het gekochte item correct te schrijven in het Frans op een mini-whiteboard. Onze leerlingen hielden daarbij rekening met het correcte lidwoord en de aanpassing van de kleur naar geslacht van elk woord. Een correcte spelling leverde een kassaticket op. Onze leerlingen gingen er boordevol enthousiasme voor en mevrouw Demeyer was erg trots om zoveel blije gezichten met juiste antwoorden aan de kassa te zien passeren. Bovendien werkten de leerlingen prima samen bij het afleggen van de verschillende hindernissenparcours. Ze kregen een uitgebreide demonstratie van de zesdejaars voor elk parcours. Dat was niet altijd voor de hand liggend, want elk duo werd aan elkaar vastgemaakt met een elastiek rond de voet. Een knap staaltje teamwork dus. Een week van energieke lessen, zo net voor de krokusvakantie, waaruit bleek dat nieuwe Franse woordenschat leren best leuk kan zijn.

Met veel dank aan mevrouw Demeyer voor tekst en foto’s. U kan alle foto’s van deze course aux soldes terugvinden hier in ons archief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.