Pedagogische studiedag 20 november 2014

Voor de meeste leerlingen is het een zaligheid, die pedagogische studiedag: een extra dagje vrij! Maar ergens hangt er ook wel een mysterieus waas over die studiedag: wat gebeurt er dan eigenlijk? Voor de leerkrachten is het wel degelijk een stevige werkdag, waarbij het voltallige team moet aanwezig zijn. We krijgen extra uitleg over bepaalde onderwerpen, en het is de uitgelezen gelegenheid om allemaal eens uit ons eigen klaslokaal te komen, en samen te werken aan bepaalde visies.

In de voormiddag was er een lezing van de Pedagogische Begeleidingsdienst rond evaluatie, in het kader van de komende examens.

Daarna kwamen de verschillende vakgroepen bijeen om grondig te vergaderen en en een checklist af te werken, een race tegen de tijd. Met als beloning een aperitief en een schitterende lasagne van kokkin Anja. We kregen overigens het gezelschap van een van de allerjongsten, maar ook van een paar afgezwaaide collega’s die ons duidelijk niet konden missen.

Na het eten werden er iets meer sportieve prestaties van ons verwacht: wandelen onder leiding van een gids in de Bourgoyen, fietsen door Gent onder leiding van mevrouw Buylaert, of kayakken van Gent Centrum naar de Watersportbaan onder deskundige leiding van Pierre en zijn zoon Bert. Maar eerst werden we met een ganse bende de schoolbus opgeladen. We voelden ons net weer leerlingen!

We hadden ongelofelijk veel geluk met het weer, eigenlijk. De wandelaars werden afgezet aan de Bourgoyen, en wandelden tot aan de Watersportbaan, het clubhuis van Kayakclub de Gekko’s.

 

De fietsers kregen de route – dacht ik toch – die mevrouw Buylaert elk jaar met de vijfdes doet, en waar ze dan ook in volle enthousiasme alle uitleg van verkondigt. Ook zij eindigden aan de Watersportbaan.

Pierre was eerder al de kayaks op de Lievekaai gaan klaarleggen, en daarna werden wij netjes met de schoolbus aan het Rabot afgezet, zodat we tot aan de boten konden wandelen. Eigenlijk ging het te water laten al bij al nog vrij vlot, al kreeg de een wat sneller de slappe lach dan de ander.

En toen vertrokken we, voor een prachtige tocht langs het Gravensteen, voorbij de oude Vismijn tot aan het Sluizeken, en dan terug, over de Graslei, langs de Coupure, voorbij de Albertbrug, en zo verder tot aan de Watersportbaan zelf. De massa foto’s moet u er maar bij nemen, zo mooi was het zicht van op het water. (Tip: als u op de eerste foto van een reeks klikt, krijgt u hem in het groot, en kan u zo verder klikken doorheen de hele reeks.)

De prachtige dag werd afgesloten met een drankje en een stukje taart in het clubhuis, om op te warmen en even bij te praten.

1899674_747180765317147_661276783417501090_o

1 Trackback / Pingback

  1. Pedagogische studiedag | Atheneum Mariakerke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.